sex hikaye

Életműdíj Tarr Bélának Dubrovnikban

Liberitas fesztivál

2011. április 12. - filmhu
Életműdíj Tarr Bélának Dubrovnikban

A filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepéért életműdíjjal tünteti ki Tarr Bélát a Libertas filmfesztivál. A világhírű magyar rendező személyesen veszi át az elismerést a hétvégén Dubrovnikban - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart Dubrovnikban a Libertas filmfesztivál, a hetedik művészet ünnepe. A seregszemle szervezői a fesztivál Master Award elnevezésű életműdíjával Tarr Béla munkássága előtt tisztelegnek. Az elismerés, amelyet Tarr Béla személyesen vesz át szombat este Dubrovnikban, a magyar rendező a filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepét méltatja. A fesztivál szervezőinek közleménye az életmű méltatása mellett kiemeli Tarr munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, nevezetesen Gus Van Santra és Jim Jarmuschra.

Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló egyedülálló rendezői munkásságát világszerte bemutatták az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon. A világhírű magyar rendező életművét számos díjjal ismerték el, legutóbb az isztambuli filmfesztiválon.Címkék

hír , életmű , Tarr , Dubrovniknka emblema 2012