sex hikaye

ELSő MAGYAR INTERNETES SZINOPSZIS- ÉS TREATMENT-ÍRÓI PÁLYÁZAT

2000. július 10. - Sárdi Dani
a magyar.film.hu és a Chaplin Film kiírásában

A Pályázat célja:
Napjainkban játszódó, magyar mozifilm treatmentjének megírására.

A Pályázat kiírója:
A Chaplin Film (ügyvezető Gárdos Péter, művészeti vezető Sándor Pál) és a magyar.film.hu szerkesztősége.

A Pályázat formája:
A pályázóktól maximum egy-másfél oldalas szinopszisokat várunk. Szinopszis alatt azt értjük, hogy a pályázók meghatározzák készülő művük témáját, bemutatják a főbb szereplőket, jelzik a történet irányát, meghatározzák a helyet, ahol a film játszódik, s behatárolják a történések idejét. Olyan esemény- és történetvázlatot várunk tehát, amelyből egyértelműen kiderülnek a későbbi treatment illetve a forgatókönyv legalapvetőbb sajátosságai.

A Pályázat tematikája:
Pályázatunk két megkötést tartalmaz.

1. A készülő film legyen "mozifilm" , a szó legalapvetőbb értelmében. Olyan szinopszisokat várunk, amelyek később, ha film lesz belőlük, szeretnivalók és népszerűek lesznek, mert megrendítőek vagy mulatságosak, vagy együtt megrendítők-mulatságosak, mint ennek a művészi ágnak a legnemesebb, klasszikus alkotásai.
2. A történet a "mában" játszódjon. Meggyőződésünk ugyanis, hogy e filmvázlatok megvalósulásához a legtöbb pénzügyi esélyt a napjainkban játszódó filmek adják.

A Pályázat menete:
A szinopszisok beadási határideje: 2000 szeptember 15. A szinopszisokat elektronikus formában, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy/és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címekre kérjük eljuttatni.
A szinopszison kérjük feltüntetni a szerző nevét és e-mail címét.

Minden beküldött szinopszis hozzáférhető, elolvasható a magyar film honlapján, www.magyar.film.hu internetes címen, a "filmgyár" rovat "írógépház" szekciójában.

A legjobb öt filmvázlatot szeptember 22-én hirdetjük ki. Az öt szinopszis két fázisban, on-line módon formálódik treatmentté. (Treatmenten azt értjük, hogy a filmterv részletesen végigviszi a cselekményt, karaktert és sorsot ad a főbb szereplőknek, a legfontosabb dramaturgiai pontokon felvillantja a jelenetek kontúrjait, elvarrja a történet legfontosabb szálait.)


Az online forgatókönyvírói kurzus menete a következő: a kiválasztott munkákhoz a moderátor kritikai megjegyzéseket fűz, elősegítve az egy oldalas szinopszis 10-15 oldalas treatmentté fejlesztését. A szinopszisokhoz és a moderátor kommentárjához, ajánlásaihoz és dramaturgiai tanácsaihoz fórumot csatolunk - komment gomb -, amely interaktív felületen az érdeklődők kapcsolatba léphetnek a szinopszison dolgozó szerzővel, aki a honlap látogatóinak észrevételeit is hasznosíthatja munkája során.

A következő forduló dátuma: 2000 október 13. A szerzők, a vélemények tükrében, ekkorra dolgozzák ki a treatmenteket, amelyhez a moderátor október 20-án fűz kommentárt, az utolsó futam előtt ismét finomítási, szerkezeti, dramaturgiai tanácsokat ad. Ebben a stádiumban, később meghatározott időpontban a magyar.film.hu szerkesztősége kialakítja a feltételeit egy egyszeri, on-line interaktív kapcsolatfelvételnek: a pályázók szinkronban, élőben chattelve vehetik fel a kapcsolatot a moderátorral.

A magyar.film.hu forgatókönyvírói kurzusa 2000 október 27-én ér véget. Mivel a pályázatra beküldött szinopszisok, a bejutott öt pályamunka treatmentté fejlesztésének fázisai, valamint pályázatunk végeredménye, az öt treatment végleges változata publikus, honlapunk látogatóinak egy hét áll rendelkezésére, hogy szavazzanak az általuk legjobbnak ítélt munkákra.

Az eredményhirdetés dátuma: 2000 november 3.

Moderátorunk: Kőrősi Zoltán, író, a Magyar Rádió Irodalmi Osztályának vezetője.

A Pályázat díja:

A Pályázaton győztes treatment 75 000 Ft-os első díjban részesül.
A közönség szavazatai alapján az egyik munka 50 000 forintos közönség-díjban részesül.


Mind az öt, döntőbe jutott, treatmentté formált pályázatot a továbbiakban a Chaplin Film gondozza, segít forgatókönyvvé válásukban, pályáztatja őket, ha nincs, rendezőket ajánl hozzájuk, producerként foglalkozik velük, hogy mint filmek, elkészülhessenek.

A Pályázat zsűrije:
A szinopszisokat, majd később az öt treatmentet egy három tagú, szakmai zsűri értékeli, amelynek elnöke: Kőrősi Zoltán.

Jogok:
A Pályázók tudomásul veszik, hogy az öt döntőbe jutott, treatmentté formált műből írandó forgatókönyv megfilmesítési jogának opciója a kiírókat, vagyis a Chaplin Filmet és magyar.film.hu szerkesztőségét illeti.

A nevezéssel kapcsolatos és egyéb felvilágosítás:

Chaplin Film
Molnár Mária
200-6660, 200-6661

Budapest, 2000-07-03.

Címkék

nevezz , nevezesnka emblema 2012