sex hikaye

Erkel András Emlékest

Kerti parti, vetítések a Pagony Kertben

2015. június 4. - filmhu
Erkel András Emlékest

Erkel András a magyar és európai animációs filmgyártás meghatározó alakja volt. Élete során Frank Zappa, Michael Jackson, John Coates, Csupó Gábor és Varga Csaba mellett számos világszerte ismert alkotó- és előadóművésszel dolgozott együtt. A vezetésével készült tévé- és mozifilmek a legrangosabb nemzetközi díjakat nyerték el, a Berlini Ezüst Medvétől az Annecy Kristályig. Távozása sokak szívében mély űrt hagy, de szellemisége, munkássága velünk marad.

 

Június 7-én, vasárnap 17 órától Erkel Andrásra emlékeznek a tiszteletére rendezett kerti partin a Pagony Kertben. Vidám jazz zene, barátok történetei, finom ételek és italok, és az általa vezetett stúdiók rajzfilmjeiből gyűjtött válogatás segítenek feleleveníteni emlékezetünkben a barátot, munkatársat, a tanárt és az embert, akit szerettünk.

Az Erkel András tiszteletére szervezett estén filmekkel és történetekkel emlékezünk a producerre, aki sokakat fedezett fel és indított el a rajzfilm-készítés göröngyös útján. A vetítés felöleli a Varga Stúdiótól a Studio Baestarts-ig tartó időszakban készült filmeket - lesznek diplomafilmek, Gyerekdalok és Mondókák, Mr. Bean epizódok, a kultikussá vált Log Jam sorozat darabjai és rengeteg további közönségsiker és művészi animáció András munkásságának minden korszakából. Az esten fellép a Balogh Gyula 4tet is.


Bakos Barbara rajza Erkel Andrasrol500

 

András valahogy így érkezne az eseményre...
Az elmaradhatatlan rövid ujjú ing lobogása versenyre kelne a hajával, ahogy a kis Honda robogón végigszáguld a városon. Ő érne oda utoljára, de minek is siessen? Nélküle úgysem kezdődik az este! (rajz: Bakos Barbara)

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak június 7-én, 17 órától a Pagony Kertben! (1114 Budapest, Kemenes utca 10.)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1594953457451491/

 


nka emblema 2012