sex hikaye

Erősen kezdett a Nyócker

Nagy Sándor nyomában

2004. december 17. - filmhu
Erősen kezdett a Nyócker
16.100 nézővel indított az első héten a budapesti mozikban a Nyócker című új, egészestés magyar animáció, ami azt jelenti, hogy Gauder Áron filmje lekörözte a vele egyidőben bemutatott amerikai digitál-csodát, a Robert Zemeckis-féle Polar Expressz-t, a nézettségi listákon pedig a Nagy Sándor mögött megszerezte a második helyet.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Prukner Pál, a hazai forgalmazást végző HungariCom vezetője ezt az eredményt jó indulásnak értékelte. Elmondta azt is, hogy bár a fővárosban 12, a vidéki nagyvárosokban 9 kópiával vetített film vidéki nézettségéről még nincsenek pontos adatok, az egész országban összesen nagyjából 25 ezer ember volt kíváncsi Gauder Áron filmjére a nyitóhéten. A forgalmazó szerint a Nyóckert legalább ennyien, ha nem többen fogják megnézni a két ünnep közötti időszakban, ugyanis az ünnepek táján mindig erősebben mennek a filmek.

Novák Erik, a Nyócker producere elárulta, hogy bár nagy az öröm az alkotók háza táján, a Látogatottsági Alap által meghatározott bűvös 80 ezres nézőszám eléréséig még tart az izgalom. A producer egyelőre nem tippel az össznézőszámra, mert mint mondja, ebben még nincs tapasztalata. Maguk a visszajelzések a filmről általában pozitívak, de természetesen, mint az várható is volt, akadnak negatív felhangok is. Az ötletgazda szerint általában az értékeli a Nyóckert, aki képes azt filmként nézni, és nincs személyes prekoncepciója a dologgal kapcsolatban.

A bűvös 80 ezres nézőszám eléréséig még tart az izgalom

Mivel az animáció még hosszú hónapokig műsoron marad, számítani lehet egy jó össznézőszámra. Noha Prukner Pál nem szívesen bocsátkozik találgatásokba, a tények talaján maradva annyit elárult, hogy az annak idején hasonlóan indult Argo 140-150 ezer körüli össznézőszámmal zárt. A Nyócker a multiplexek mellett az Uránia, a Kossuth és a Művész mozi műsorán is szerepel. Az alkotók eddig három vidéki moziban, Szegeden, Pécsett és Győrben, tartottak teltházas díszbemutatót, de januárra országszerte több meghívásuk van utaznak például Szolnokra és Balassagyarmatra.

Prukner beszámolt továbbá arról, hogy mivel a Nyóckert már külföldi fesztiválokra is invitálták, elkészült a dialógusok angol fordítása. Ehhez Liszka Tamás, a külföldi forgalmazást és fesztiváloztatást magára vállaló Szimpla Film vezetője még hozzátette, hamarosan elkészül az angol feliratos kópia, amely a berlini seregszemlén debütál majd. A forgalmazók a nagyverseny mellett a Forum és Panorama szekcióba is benevezték a filmet, valamint bemutatják majd a forgalmazóknak és tévéseknek is.

Hogy a Nyócker versenyezhet-e Berlinben, januárban derül ki, azt viszont a szimplások már most biztosra ígérik, hogy a film minden fontosabb európai, és amíg a pénzből futja, Európán kívüli fesztiválon ott lesz: például az európai animátorok részére rendezett szakmai fórumon, a márciusban Potsdamban megrendezésre kerülő Cartoon Movie-n, ahol mindenki ott van, aki számít, vagy a legrangosabbnak tartott Annecy Animációs Fesztiválon.Címkék

nyócker , hírnka emblema 2012