sex hikaye

Erotikus thriller készül Nemere István krimijéből

Vállaltan b-film

2007. augusztus 9. - filmhu
Erotikus thriller készül Nemere István krimijéből
Nemere István, a termékeny krimiíró új könyve a napokban jelenik meg Vérvonal címmel – a regényből idén ősszel film készül – mint azt a lövöldözős sajtótájékoztatón megtudtuk.

A film történetének középpontjában egy amerikai színésznő áll, akinek környezetében véres gyilkosságok történnek, miközben Budapesten forgatja új filmjét. A főszerepet az explaymate Égerházy Zsanettre bízták, de nem ő az egyetlen „nyuszis” lány a stábban: szerepet kap többek között Dukai Regina, aki – mint a sajtótájékoztatón megtudtuk –  énekesnő, bár eddig jobbára szintén aktmodellként volt ismert; Dukai egy kemény zsarut fog alakítani. Feltűnik még Zimány Linda is, akinek nevéhez érve hasonlóan kezdődött a felkonf: „eddig jobbára aktmodell...” - majd a folytatás: "mostanában műsorvezetői karrierjét egyengeti."

A szinopszis és a nevek alapján bizonyára sokan gondolják, egy B-kategóriás film készül – nos, nekik van igazuk. Ritka az olyan beharangozó, ahol meg sem próbálják becsomagolni a készülő alkotást; itt kerek-perec elhangzott: a filmnek nem célja bármifajta üzenet közvetítése, a cél egy tisztán szórakoztató B-film elkészítése. A Viva Tv-ről ismerős műsorvezető, a produkció sajtóreferense is színt vallott: „azt szeretem, ha egy film szórakoztató, és szép lányok meg jó pasik játszanak benne.” A lányokról már esett szó, a pasikat a Vérvonal-ban Takács „Taky” Csaba (ő is énekes), valamint a 67'-es Tüskevár-ban Tutajosként feltűnt Seregi Zoltán képviseli, de szerepet kap Hubert G. Wells, hollywoodi állatidomár is.

A filmhu megkérdezte Varga Ádám rendező-producert, hány százalékban lesz erotikus film, illetve thriller a Vérvonal. „30 százalék erotika, 70 százalék thriller – de én szívem szerint az előbbiből még többet tettem volna bele, ám Magyarországon még ez is soknak számít.” Az eddig rövidfilmekkel foglalkozó Varga készülő játékfilmjét a 8mm második részéhez hasonlítja, no meg az Elemi ösztön-höz - szerényebb kivitelezésben. A szereplők kiválasztásával kapcsolatban elmondta: olyan főszereplőt keresett, akinek van tapasztalata az erotikus filmeket illetően, így bukkant rá Égerházy Zsanettre, aki korábban szerepelt szoft-erotikus videókban – kell a rutin, mert lesznek bevállalósabb jelenetek.

A filmet moziban és dvd-n is forgalmazni kívánják; kérdésünkre, hogy előbbire lesz-e igény, Varga csak annyit mondott: inkább a dvd-ben bíznak, olyannyira, hogy külföldi forgalmazókkal is tárgyalásban állnak. A Vérvonal teljes mértékben magánpénzből készül, magyar és külföldi támogatóik egyaránt hozzájárultak az egymillió dolláros költségvetéshez.

A sajtótájékoztatót egy kaszinóban rendezték, ahol az eseményt figyelemmel kísérte pár vaskosabb nyakú biztonsági őr is. A tetőpontot egy kis színjáték eredményezte, amikor Kerekes László, a film egyik producere lelőtte Nemere Istvánt – még egy kis művér is fröccsent. Sárdi Éva szerint ez egyrészt ízelítő volt a film hangulatából, másrészt üzenet a kritikusoknak. Nem is volt senkinek több kérdése.Címkék

hírnka emblema 2012