sex hikaye

Félidejéhez ért a Terápia forgatása

Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezi

2012. február 28. - filmhu
Félidejéhez ért a Terápia forgatása

A magyar HBO saját gyártású drámasorozata, a Terápia már közel 50 napja forog a budaörsi Lloyd Stúdióban. Az izraeli formátum alapján készülő széria forgatókönyvéről, a rendezők és a színészek munkájáról, illetve a díszletről is elárulunk néhány részletet.

 

Mivel a Terápia egy izraeli sorozat adaptációja, a történetvezetés nagyrészt követi az eredeti szériát, de a forgatókönyvírói csapat – Tasnádi István vezető forgatókönyvíró irányítása alatt – a kulturális, társadalmi különbségek miatt néhány változtatást végrehajtott. Például, míg az eredeti sorozatban Nagy Ervin karaktere bombázópilóta volt, a magyar változatban a helyi sajátosságoknak megfelelően az "alfahím" önerejéből feltört nagyvállalkozó lett.

A rendezők kiválasztását tender előzte meg, az HBO több mint tíz magyar filmest kért fel, hogy vázolják fel a sorozatra vonatkozó művészi elképzeléseiket – végül Enyedi Ildikóra és Gigor Attilára esett a csatorna választása.

A direktorok szokatlan kihívások elé vannak állítva: a 40 epizódos sorozat vágási munkálatai párhuzamosan haladnak a forgatással, folyamatosan több vágó is dolgozik a sorozaton – a rendezők egyszerre figyelnek a próbák, felvételek és az utómunka irányítására.


Marozsán Erika a forgatáson


A sorozatot digitálisan rögzítik két kamerával, a vezető operatőr Máthé Tibor.

A Terápia színművészei – Mácsai Pál, Marozsán Erika, Csákányi Eszter, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Szamosi Zsófia, Sztarenki Dóra és Für Anikó – hatalmas koncentrációt igénylő színészi feladatokkal birkóznak meg a forgatás alatt. Óriási kihívást jelent számukra, hogy a jelenetek többségében egy kanapén vagy egy fotelben ülnek, így többnyire az arcjátékukkal kell az érzéseiket közvetíteni.

A sorozat várhatóan 2012 őszétől látható az HBO-n.


nka emblema 2012