sex hikaye

Filmkritikusi díj a Pál Adriennek, A zöld sárkány gyermekei Pusanban

Gyorshírek

2010. október 4. - filmhu
Filmkritikusi díj a Pál Adriennek, A zöld sárkány gyermekei Pusanban

Kocsis Ágnes filmje nyerte a svájci filmkritikusok díját a zürichi filmfesztiválon, Miklauzic Bence új rendezésének világpremierje a rangos dél-koreai filmfesztiválon lesz a versenyprogramban, és a Vespa nyerte az UNICEF különdíját a Terra di Siena fesztiválon.

 

A svájci filmkritikusok kedvence a Pál Adrienn

Kocsis Ágens filmje nyerte a svájci filmkritikusok díját a szombat este véget ért zürichi filmfesztiválon – tudatta a Magyar Filmunió. A kritikusi elismerést odaítélő svájci filmes újságírók szövetsége (SVFJ) szerint Kocsis Ágnes alkotása "mélyérzelmű portré egy ápolónőről, aki a halállal szembesülve visszatalál az életbe". A fiatal alkotókat felvonultató zürichi seregszemlén idén vett részt először magyar film.

 

pall_adrienn_500Magyar világpremier Pusanban

A Magyar Filmunió értesülései szerint két magyar rendező játékfilmjét és egy magyar részvételű koprodukciót is meghívott programjába az ázsiai térség legfontosabb filmes rendezvénye, a csütörtökön kezdődő 15. pusani filmfesztivál. Miklauzic Bence új rendezése, a Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott A zöld sárkány gyermekei című film világpremierje a rangos dél-koreai filmfesztiválon lesz a versenyprogramban. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült új magyar játékfilm 11 vetélytárssal kel versenyre a 20 000 dollár értékű Flash Forward díjért Pusanban. A nagyszabású dél-koreai filmfesztivál információs programjában műsorra tűzi a magyar Oscar-nevezést is, Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című filmjét és Marian Crisan magyar koprodukcióban készült Morgen című rendezését.

zoldsarkany_500UNICEF különdíj a Vespáért


14. alkalommal rendezték meg a film nemzetközi ünnepét a hétvégén Siénában. A vasárnap este véget ért Terra di Siena filmfesztiválon Groó Diána filmje, a Vespa nyerte az UNICEF különdíját – adta hírül a Magyar Filmunió. Az elismerést a magyar rendező személyesen vett át. Groó Diána filmjét a nemzetközi közönség a montreáli filmfesztiválon láthatta először szeptember elején, jelenleg a vancouveri filmfesztivál vetíti és hamarosan a viareggiói filmfesztivál is műsorra tűzi.

vespa3_500

 

(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2010. október 7. csütörtök, 17:26#2| Harvey Weingard

Nem az a baj, hogy készülnek ilyen filmek, hanem, hogy túlnyomó részt ilyen filmek készülnek, miközben a nagyközönség kiszolgálását kontárokra hagyják.

De miért is?

Azért mert a nagyközönség igényeinek színvonalas kielégítése sajnos meghaladja a képességeiket. Így viszont biztonságos távolból lehet fitymálkozni... (már ha van ilyen szó)

2010. október 5. kedd, 10:36#1| dawg
Vespanal lehetett erre szamitani, temajatol fogva elegge evidens volt, hogy majd dijakat kap. Mondjuk nezettseg szokas szerint nuku: en meg mindig azon rohogok, hogy nyitaskor csak 91-en lattak (maig ez a szam felment 224-re!!) es konkretan a fel internet Groo fejet koveteli:D

nka emblema 2012