sex hikaye

Filmrendező mesterképzés indul az SZFE-n

2013. február 5. - filmhu
Filmrendező mesterképzés indul az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2013-ben először indítja Filmrendező művész mesterszakát. A 4-8 fős osztályban zajló képzés komolyan veszi a tehetséggondozást: a szoros tutoriális tanár-diák kapcsolat mellett személyre szabott feladatokkal igyekszik a szakmai fejlődést biztosítani.

 

Az elméleti és gyakorlati képzés Európában egyedülálló módon nem pusztán a szakma elsajátítását tűzi ki céljául, hanem társadalmi és művészi ismeretekben jártas, széles látókörű kreatív értelmiségi foglalkozásként igyekszik értelmezni a filmrendezést.

A filmrendezői alapképzéshez képest, amelyen a filmkészítéshez szükséges gyakorlati tudást sajátítják el a hallgatók, a mesterszakos filmrendező a művészet és a mesterség ötvözésére képes személyiség. A képzés az önálló filmalkotásra való készséget, az alkotói felelősségtudatot erősíti. A mesterszakon végző filmrendező képes lesz önálló játék-, televíziófilmet és műsorokat, dokumentumfilmet és ismeretterjesztő filmet létrehozni.

A 2013-ban induló osztály vezetője Gothár Péter Kossuth-díjas film- és színházrendező, a tanársegédek pedig Gigor Attila és Schwechtje Mihály lesznek.

A gyakorlatorientált képzésben résztvevők félévenként egy film előkészítésével és leforgatásával mélyítik majd el gyakorlatban is tudásukat.

A szakra a felvételi tájékoztatóban meghatározott főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, a felvételi több fordulóból áll.

Az elektronikus jelentkezés és a dokumentumok elektronikus beküldésének határideje: 2013. március 1.

Bővebb infórmációk a SZFE oldalán olvashatók.


nka emblema 2012