sex hikaye

Final Cut New Yorkban

Majd Lyonban, Gentben és Luxembourgban

2012. október 1. - filmhu
Final Cut New Yorkban

Pálfi György montázsfilmjével ünnepli 50. születésnapját a New York-i filmfesztivál - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Ma este mutatják be New Yorkban Pálfi György montázsfilmjét, a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című alkotást. A 450 filmtörténeti klasszikusból összevágott mozgókép egyedülálló hozzájárulás a New York-i filmfesztivál jubileumi programjához.

A Film Society of Lincoln Center által szervezett befolyásos filmmustra idén ünnepli 50. születésnapját. Pálfi György filmjét a „Cinema Reflected” című válogatásban vetítik, amely a jubileum alkalmából magáról a mozifilmről és ezek alkotóiról szóló műveket gyűjtött egy csokorba.


Az amerikai bemutatót követően Pálfi György rendező és Ruttkay Zsófia forgatókönyvíró-dramaturg személyesen mutatja be az „újrahasznosított szerelmes kollázsfilm”-et Lyonban a Lumiére Intézet nagyszabású filmfesztiválján.

A belgiumi Gent és Luxembourg filmfesztiválja, a CinEast szintén meghívta, és az elkövetkező hetekben bemutatja a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című filmet, amely négy vágó - Czakó Judit, Szalai Károly, Richter Nóra és Lemhényi Réka - több éves munkájának különleges eredménye.


nka emblema 2012