sex hikaye

Fliegauf a locarnói Arany Leopárdért

Svájcba utazik a Womb

2010. július 14. - filmhu
Fliegauf a locarnói Arany Leopárdért
Nyilvánosságra hozták a locarnói filmfesztivál versenyprogramját: Fliegauf Benedek német-magyar-francia koprodukcióban készült Womb című filmje indul az Arany Leopárdért - adta hírül a Filmunió. A Katapult Film koprodukciójában készült Morgen című román-magyar-francia alkotás, Marian Crisan első játékfilmje szintén a versenyprogramba kapott meghívást.

Ma tették közzé a svájci szervezők az augusztus 4-én kezdődő locarnói filmfesztivál versenyprogramját. A festői szépségű Lago Maggiore partján idén 63. alkalommal megrendezendő nagy múltú filmművészeti seregszemle a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 13 filmfesztivál egyike a berlini, a cannes-i és a velencei mustrák között. A 18 premiert felvonultató versenybe, melynek fődíja az Arany Leopárd, meghívták Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét és a Katapult Film részvételével készült Morgen című román-magyar-francia koprodukciót is.


locarno_womb_sz1
Eva Green és Matt Smith az Anyaméh-ben


A Womb című film „két ember szimbiotikus kapcsolatának története életen, halálon, újjászületésen keresztül”. Fliegauf Benedek negyedik játékfilmje a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával az Inforg Stúdió koprodukciójában készült német és francia partnerekkel. A főszerepben Eva Green és Matt Smith sztárszínészek láthatók, az operatőr Szatmári Péter, a producerek Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul, a koproducerek Cédomir Colar és Mécs Mónika voltak.

A Rengeteg, a Dealer és a Tejút című filmekért rangos hazai és nemzetközi díjakkal elismert Fliegauf a Womb-ot eredetileg regénynek kezdte el írni. A filmterv fejlesztése Magyarországon indult, majd 2008-ban elnyerte a ScriptEast forgatókönyv-fejlesztő fórum Krzysztof Kieslowski-díját Cannes-ban.
A rendező-forgatókönyvíró Fliegauf Benedek és munkatársa Czira Sára, továbbá Muhi András producer (Inforg Stúdió) személyes részvételével kerül sor a Womb című film világpremierjére Locarnóban. Az augusztus 4-14. közötti filmverseny díjairól nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke Eric Khoo szingapúri rendező lesz. Fliegauf Benedek ismerősként tér vissza a locarnói filmfesztiválra, hiszen Tejút című „ambient filmjével” elnyerte a „Filmmakers of the Present”  (Napjaink Filmművészei) verseny fődíját 2007-ben.


locarno_morgen_sz2
Jelenetfotó a Morgen-ből
(Fotó: Cristi Magyar)

Az Angelusz Iván vezette Katapult Filmben készült Morgen című film szintén az Arany Leopárdért folyó versenyprogramba kapott meghívást. A Magyar Mozgókép Közalapítvány és a TV2 támogatásával készült román-magyar-francia koprodukció a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A román-magyar határon játszódó, Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, és feltűnik benne Hajdu Szabolcs is.

nka emblema 2012