sex hikaye

Fliegauf Bence hipnotikus rövidfilmjei a Daazo.com-on

2012. november 14. - filmhu
Fliegauf Bence hipnotikus rövidfilmjei a Daazo.com-on

A Csak a szél LUX-díj jelölése kapcsán a Daazo.com három korai Fliegauf-kisfilmet mutat be. Fliegauf Bence Csak a szél című rendezésének nemzetközi karrierje a Berlinálén indult, ahol a film Ezüst Medve díjat nyert, majd számos további sikeres fesztivál szereplés után november 21-én derül ki, hogy az Európai Parlament LUX-díját is elnyeri-e a film.

 

A Lux-díjat  2007 óta évente ítélik oda európai filmalkotásoknak: az Európai Parlament finanszírozza a nyertes film az EU 23 hivatalos nyelvén történő feliratozását, a filmkópiák elkészítését, illetve a dvd-kiadását is.

A Daazo.com a Csak a szél LUX-díj jelölése kapcsán három korai Fliegauf-kisfilmet mutat be az Inforg Stúdió jóvoltából és közreműködésével.

A Hypnos (2001) a rendező egyik első munkája, a különös hangulatú film a regresszív csoportos hipnózis világába vezet. A rendező már itt is együtt dolgozott a hangvilágért felelős Raptors Kollektívával, a film operatőre Szatmári Péter és feltűnik Thurzó Barbara is, a Rengeteg és a Dealer későbbi szereplője. A film Cottbus-i Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte.


A sor (2004) a tanítás után az iskolában maradt gyerekek szemszögét mutatja be: Fliegauf ebben a tízperces kisfilmben dolgozott először Lovasi Zoltánnal, a Rengeteg és a Csak a szél operatőrével. A kísérleti film többek között Wiesbadenben és Antalyában szerepelt fesztiválokon. 


A Pörgés (2005) a féktelen bulizás új aspektusát mutatja be: a hullámzó tömeg lelassított képe egy rendhagyó kísérlet része a kor extázis élményének megörökítésére. A Pörgés Wiesbadenben és Madridban szerepelt sikerrel. 
nka emblema 2012