sex hikaye

Forgatókönyv díj a Tablónak, Pálfi filmje Karlovy Vary-ban

Keddi gyorshírek

2009. május 4. - filmhu
Forgatókönyv díj a Tablónak, Pálfi filmje Karlovy Vary-ban
A legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták Dettre Gábor Tabló című alkotását a New York állambeli Syracuse-ban, az ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen, és a Magyar Televízióban is levetítik ifj. Kollányi Ágoston a Magyar Filmszemlén is díjazott ismeretterjesztő filmjét, továbbá a Nem vagyok a barátod képviseli hazánkat Karlovy Vary-ban.

Legjobb forgatókönyv díj a Tabló-ért

A New York állambeli Syracuse-ban a hétvégén ért véget a mozgóképek ünnep – tudatta a Magyar Filmunió. A nemzetközi filmfesztivál zsűrije Dettre Gábor Tabló című filmjét a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazta. Kertész Ákos A gyűlölet ára című regényéből Dettre Gáborral együtt írta a bűnügyi történetre felfűzött groteszk társadalmi korkép, a Tabló forgatókönyvét. A film főszereplőit - Mucsi Zoltánt, Csuja Imrét, Scherer Pétert, Tordy Gézát és Szirtes Ágit – a syracuse-i fesztivál zsűrije a kiemelkedő színészi alakításokért külön méltatta a szombat esti díjátadón.
Ifj. Kollányi Ágoston ismeretterjesztő filmje a Magyar Televízióban

Az ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen vetítik le ifj. Kollányi Ágostonnak a bükkábrányi ősciprusokról készített A Korhadó múlt, porhadó jövő? - bükkábrányi ősciprusok című filmjét, amely az idei Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb tudományos-ismeretterjesztő film díját – olvashatjuk a KultúrParton. Az idén Balázs Béla díjjal kitüntetett rendező alkotását május 10-én a Magyar televízió is műsorára tűzi.
Pálfi filmje Karlovy Vary-ban

Az idén július 3. és 11. között Karlovy Vary-ban megrendezett filmfesztiválon Pálfi György a Magyar Filmszemlén bemutatott Nem vagyok a barátod című alkotása képviseli hazánkat – tudhatjuk meg a ScreenDaily Article cikkéből. A fesztiválon kerül sor Milos Forman legújabb alkotásának, a Dobre placená procházka-nak világpremierjére is.


nka emblema 2012