sex hikaye

Forgatókönyvíró mesterkurzus Laurie Hutzlerrel

A MEDIA Desk Magyarország és az eQuinoxe Europe szervezésében

2013. március 19. - filmhu
Forgatókönyvíró mesterkurzus Laurie Hutzlerrel

Kétnapos mesterkurzust tart forgatókönyvíróknak és filmalkotóknak Laurie Hutzler, a Donnelly klán, az Elah völgye, a Quantum csendje és számos sikeres tévésorozat forgatókönyv-konzultánsa Budapesten a MEDIA Desk Magyarország és az eQuinoxe Europe szervezésében - tudatta a Magyar Filmunió.

 

A Los Angelesben élő Laurie Hutzler számos játékfilmes és televíziós program kidolgozásában és fejlesztésében vett részt több évtizedes pályafutása során. Nevéhez fűződik - a budapesti mesterkurzus központi témája - az úgynevezett „Emotional Toolbox” (érzelmi szerszámosláda) megalkotása, amely egy egyedi, speciális technikai módszer az érzelmi alapú kreatív tartalom létrehozására.

DonnellyKlan 500
Donnelly klán


Laurie Hutzler történet- és karakter-konzultánsként többek között a Neighbours című ausztrál, az EastEnders (Nagy-Britannia), továbbá az Egymás közt (Unter Uns) és Jó idők, rossz idők (Gute Zeiten, Schlechte Zeiten) című német tévésorozatokban működött közre. A legnagyobb tévécsatornák és stúdiók munkatársa volt, beleértve a BBC-t, a Channel 4-t, az NBC-t, az ITV-t, a Pixar-t, a Disney-t és a Dreamworks-öt. Laurie Hutzler számos darabját bemutatták amerikai színházakban, konzultánsként részt vett az Oscar-díjas Paul Haggis Donnelly klán című sorozatának megalkotásában. Haggis munkáját a későbbiekben is segítette olyan filmek elkészítésében, mint az Elah völgye, vagy a nagysikerű, legutóbbi James Bond film, a Quantum csendje.

Laurie Hutzler az eQuinoxe Europe forgatókönyv tanácsadójaként közreműködött két Oscar-díjas külföldi filmben is: a dél-afrikai Tsotsi (2005, rendező: Gavin Hood) és az osztrák Pénzhamisítók (2007, rendezó: Stefan Ruzowitzky) megírásához is segítséget nyújtott. Hutzler 10 évig tanított forgatókönyvírást a UCLA-n, továbbá a Sorbonne-on, Cambridge- ben, Londonban, Berlinben és Kölnben is.

quantum csendje 500
Quantum csendje


A mesterkurzus hazai szervezője a MEDIA Desk Magyarország, az Európai Unió Media Programjának információs irodája, társszervezője pedig a berlini székhelyű eQuinoxe Europe forgatókönyv-fejlesztő szervezet.






nka emblema 2012