sex hikaye

Formálódik a CineFest versenyprogramja

Animációs mesterkurzus Miskolcon

2010. július 19. - filmhu
Formálódik a CineFest versenyprogramja

A szervezők ismét nagy dobásra készülnek szeptemberben a borsodi megyeszékhelyen: a feszt nagyjátékfilmes versenyprogramja az ígéretek szerint a tavalyinál is erősebb lesz.

 

A filmek döntő többsége hazai vagy európai premier lesz. A több mint 550 benevezett film közül pedig a legjobb animációs, dokumentum- és kisjátékfilmeket vetítik szeptember 10. és 19. között a Művészetek Házában. Az előzsűri döntését augusztus közepén hozzák nyilvánosságra.

Ami a szakmai programokat illeti, az Oscar-jelölt M. Tóth Géza és az Oscar-díjas Péter és a farkas látványtervezője, Marek Skrobecki vezetésével animációs filmesek tartanak mesterkurzust, ezenkívül láthatunk majd Korda-filmeket (némelyiküket még soha nem játszották Magyarországon), kiállítást - eddig nem látott fotókkal - a kolozsvári filmgyártásról, és természtesen koncertek, filmes bulik is lesznek az avasi retró-tévétoronyban.

A fókusz változatlan: Miskolcon egyszerre ismerkedhetünk meg a fiatal filmesek legjobb munkáival, és világhírű magyar származású filmesek életművével.

A Magyar Fesztiválszövetségtől a kiváló művészeti fesztivál címet is elnyert, és így a legjobb 16 hazai művészeti fesztivál közé beválasztott Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált az EU MEDIA Programja, és idén először a Visegrádi Alap is támogatja.Címkék

hír , Cinefest , miskolc , programnka emblema 2012