sex hikaye

Foroghat Kenyeres Bálint első játékfilmje

A Tegnap 2016-ban lesz látható

2014. december 4. - filmhu
Foroghat Kenyeres Bálint első játékfilmje

A Filmalap 294 millió forint gyártási támogatást ítélt meg Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmjének, a Tegnapnak, ami februártól forog és várhatóan 2016-ra készül el.

 A nemzetközi koprodukcióban készülő mozifilm főszereplője Michael Nyqvist, a kultikus svéd krimi, A tetovált lány sztárja lesz. A forgatás februárban kezdődik Marokkóban, és a film várható bemutatója 2016 tavasza.

A magyar-francia-német-holland-svéd koprodukcióban készülő filmet az alkotók „egy fényes nappal, tűző napsütésben elmesélt film-noirnak” ígérik. A Tegnap főszereplője egy középkorú építész (Michael Nyqvist), aki nyugtalanító híreket hall az afrikai építkezéséről, a helyszínre utazik, ott azonban furcsa módon mindent rendben talál. Már utazna haza, amikor egy pillanatra meglátja egykori szerelmét, és elkezd nyomozni a nő után.

A film operatőre Erdély Mátyás (Macerás ügyek, Delta, Miss Bala) lesz.

Kenyeres Bálint 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Zárás című rövidfilmje szerepelt az 56. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában, több mint harminc filmfesztiválon tucatnyi díjat nyert. Before Dawn című rövidfilmjének világpremierje a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában volt 2005-ben, majd elnyerte az Európai Filmakadémia rövidfilmdíját és a Sundance Filmfesztivál különdíját.

A Tegnap, nemzetközi címén Hier, a Mirage Film Studio, a francia Les Films de L’Apres-Midi, a német One Two Films, a holland Rotterdam Films és a svéd Bleck Film koprodukciójában francia, angol és arab nyelven készül, vezető producere Taschler Andrea.

A Filmalap által támogatott filmtervek teljes listája ezen a linken érhető el.

(forrás: Magyar Filmunió)


nka emblema 2012