sex hikaye

Francia thrillerek Budapest felett

Hat filmet vetít a Francia Intézet tetőmozija

2015. június 16. - filmhu
Francia thrillerek Budapest felett

Hat klasszikus, illetve friss francia filmet mutat be június 23-tól kedd esténként a Budapesti Francia Intézet Francia tetőmozi című nyári filmvetítés-sorozata a Corvintetőn.

Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel és Mathieu Amalrickal borzonghatunk a Francia Intézet nyári vetítéssorozatán, ahol klasszikus és új thrillerekkel várják a nézőket. A válogatásból három film először kerül magyar közönség elé.

A sorozat René Clément Ragyogó napfény című filmjével indul, amelyben Alain Delont egyik legjobb alakításában láthatja a közönség. A színészlegenda egy másik, világsikerű filmjével is szerepel a programban: A medencéhez Romy Schneidert, egykori szerelmét kérte fel filmbeli partnerének.

A 2014-es alkotások között szerepel André Téchiné legújabb, A férfi, akit túlságosan szerettek című filmje, amelyben Catherine Deneuve újabb nagyszerű szerepben tűnik fel, ezúttal anyatigrisként harcolva a szélhámosokkal teli világban. A borzongás fogalmát a kanadai Xavier Dolan Tom a farmon című pszichothrillerjében definiálja újra formabontó nyelvezetével és megdöbbentő történetével.

 tom 420
Tom a farmon

A Franciaországban tavaly bemutatott filmek közül kettőt is a többszörös César-díjas Mathieu Amalric neve fémjelez: az általa rendezett Kék szoba mellett a Tökéletes szerelmi bűntény című filmben is a főszerepet alakítja, ez utóbbiban a magyar közönség számára is jól ismert Karin Viard oldalán.

A sorozat összes filmjét francia nyelven, angol felirattal vetítik hat héten át keddenként. A részletes program a Francia Intézet honlapján érhető el.

(forrás: MTI)

 


nka emblema 2012