sex hikaye

Fritz Lang Metropolisa a Müpában

Különleges audiovizuális élmény – nem csak Fritz Lang rajongóinak

2013. március 13. - filmhu
Fritz Lang Metropolisa a Müpában

Stephan Graf von Bothmer német orgonaművész március 13-án este fél nyolctól a Művészetek Palotájában Fritz Lang legendás Metropolisát kíséri a Müpa hatalmas hangszerén.

 

 
 
 
 
Maga a hangszerek királynője, az orgona tart egész napos audienciát az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Március 23-án nem csupán a Művészetek Palotája orgonájával ismerkedhetnek az érdeklődők, de a dzsesszrajongók kedvencét, a Hammond orgonát is hallhatják majd, nem is akármilyen tolmácsolásban. Az Orgonatúra a hangszercsalád számos arcát, stílusát hivatott bemutatni neves művészek és unikális produkciók segítségével.

Metropolis2 500


A koncertsorozat egyik legizgalmasabb előadásának ígérkezik Stephan Graf von Bothmer fellépése. A német orgonaművész ugyanis nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy Fritz Lang legendás Metropolisát kísérje a Müpa hatalmas hangszerén! A berlini Kino Babylonban már régóta óriási sikerrel fut a némafilmeket „megzenésítő”, StummfilmKonzerte elnevezésű koncertsorozat, ennek egyik legnépszerűbb darabja lesz hallható nálunk a fesztivál keretein belül. Stephan Graf von Bothmer különleges érzékkel társítja zenei ötleteit a jól ismert fekete-fehér filmkockákkal, így a lenyűgöző, s egyben rendhagyó audiovizuális élmény garantált.

Metropolis3 500


A nem mindennapi élményre a Művészetek Palotájában kerül majd sor – a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem világszerte híres akusztikája, a grandiózus belső tér és a pazar hangzású orgona megismételhetetlen élményt ígér a hangszer és a film szerelmeseinek egyaránt.

Bővebb információ: http://mupa.hu/program/fritz-lang-metropolis-2013-03-23_19-30-bbnh


nka emblema 2012