sex hikaye

Gyorshírek: A Szemle életműdíjasai az Örökmozgóban, Inforg nap a Toldiban

Médiaórák a Szemlén

2009. január 17. - filmhu
Gyorshírek: A Szemle életműdíjasai az Örökmozgóban, Inforg nap a Toldiban
A 40. Magyar Filmszemle életműdíjasainak egy-egy alkotását vetítik le az Örökmozgó Filmmúzeumban, filmre viszik a százezrekkel lelépő postásnő történetét, médiaórákat tartanak a Szemlén, idén is lesz Inforg nap a Toldiban, és Magyar N. Attila halálának ötödik évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak a Magyar Filmszemlén, illetve a DocuArt Kocsiszínben.

A 40. Magyar Filmszemle életműdíjasai az Örökmozgóban

Február 1-től 3-ig vetítik le az idei Filmszemle életműdíjasainak egy-egy alkotását. Így látható lesz a Keménykalap és krumpliorr, Szilágyi István szereplésével, a Csak semmi pánik Szőnyi G. Sándor rendezésében, Elek Judit rendezése, a Tutajosok, a Három csillag, amelyben Bertalan Tivadar díszleteit láthatjuk, illetve a Hamvadó cigarettavég, amely rendezőjét, Bacsó Pétert, és jelmeztervezőjét, Kemenes Fannit is kitüntetik a 40. Magyar Filmszemle alkalmából.

Médiaórák a 40. Magyar Filmszemlén

A szemle szervezői idén első alkalommal nyílt médiórákkal is színesítik a programot.  Olyan középiskolások részvételére számítanak, akik kíváncsiak az új magyar filmekre,  van kedvük beszélgetni ezekről, találkozni az alkotókkal, így bővítve az iskolai médiaórákon szerzett ismereteiket. Örömmel fogadnak a médiatanárokat is. 

A rendezvényre a Szemle helyszínén, a MOM Palace-ban, január 31-én és február 1-én kerül sor.

A médiaórák előtt a diákok megnézhetik az órához kapcsolódó filmet.  A jelentkezéseket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen várják, a beérkezés sorrendjében  korlátozott számban fogadják és igazolják vissza január 30-ig.  A diákoktól kérik megadni a névüket, osztályukat, iskolaisoklájukat, illetve, hogy tanulnak-e médiaismeret tantárgyat,  a tanároktól pedig a nevüket és az iskola nevét várják a szervezők.


Emlékezés Magyar N. Attilára

Az öt évvel ezelőtt elhunyt Magyar N. Attila legutolsó alkotását a Dzsumbuj Help-et január 30-án, 12 órakor játsszák a MOM Palace mozi 9-es termében kiemelt információs filmként.

Továbbá január 20-án baráti megemlékezésre kerül sor a DocuArt Kocsiszínben, amely keretein belül válogatást vetítenek le Magyar N. Attila rövid filmjeiből, valamint egy lehetséges rekonstrukciót abból az általa eltervezett filmből, melynek forgatásán már nem volt jelen, s amit így barátai fejeztek be.


Inforg nap a Toldiban

A hagyományokhoz hűen idén is szakmai vetítést szervez az Inforg Stúdió a 2008-as filmterméséből a Toldi Moziban. A január 24-én megrendezett eseményen Ferenczi Gábor A barátkozás lehetőségei, Till Attila Pánik, Lakatos Róbert Bahrtalo! és Fliegauf Benedek Tejút című alkotásain kívül sok kisjátékfilmet, és dokumentumfilmet is megtekinthet a közönség.


Filmre viszik a százerekkel lelépő postásnő sztoriját

"Bűnt követett el, de nem tartom őt bűnözőnek, ebből indultam ki, mikor megírtam a forgatókönyvet" - mondta a Kisalföldnek Dobray György, a Szerelem első vérig rendezője, aki filmre vinné az 520 ezer forintnyi nyugdíjjal Ausztriába átruccanó alsóőrsi postásnő történetét - tudhatjuk meg az Indexről.

A rendező három szemszögből mutatná be az eseményeket: "A postásnő eltűnése után a rendőrség arra gyanakszik, hogy a férj ölte meg az asszonyt, a nyomozás közben pedig feltárul három ember élete, sorsa. A filmet osztrák-magyar közös produkcióban szeretném elkészíteni" – nyilatkozta Dobray György aki egyelőre még a Viszkisről forgatna filmet.


nka emblema 2012