sex hikaye

Gyorshírek: Megnyílt Velence, a Kino a Moziünneppel kezd

Rejtélyes magyar filmek

2008. augusztus 27. - filmhu
Gyorshírek: Megnyílt Velence, a Kino a Moziünneppel kezd
Elkészült a Magyarországon forgatott Disney film előzetese, a KINO néven megújult Szindbád mozi pedig a Moziünnep alatt négy napos film-maratont tart. A fesztiválokon is pezseg az élet a magyarok körül: a 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál Filmklubzsűrijében Böszörményi Gábor vesz részt. Az augusztus 27-én induló 65. Velencei Filmfesztivál programjában feltűnik a Vacsora című magyar kisjátékfilm is.

KINO – itt is jó

A megújult Szindbád szeptember 25-én, a Moziünnep alkalmával KINO néven nyitja meg kapuit. A szervezők tervei szerint nem csupán mozit fognak üzemeltetni, hanem olyan kulturális intézményt szeretnénk létrehozni, ahol a vetítések, tematikus sorozatok, filmklub-jellegű programok mellett helyet kaphatnak más művészeti ágak alkotásai is.

A KINO a Moziünnep alatt 4 napon keresztül, szeptember 25-28-ig folyamatosan nyitva tart, és non-stop filmeket vetít, továbbá minden délután-este közismert embereket kérnek fel jegyszedőnek. (Gáspár Sándor, Jancsó Miklós, Kulka János, Lugosi Lugo László, Nagy Zsolt, Ónodi Eszter, Rutkai Bori, Schell Judit, Till Attila, Tóth Orsi, Uj Zsuzsi, Vajdai Vilmos, Zsótér Sándor, és még sokan mások…). „Moccanj!” Jeligére pedig zenés reggeli torna is lesz Rába Roland animátor vezetésével.


Augusztus 27-én indult a Velencei Filmfesztivál

A 65. Velencei Filmfesztivál idén augusztus 27. és szeptember 6. között kerül megrendezésre a velencei Lido-n, a szabadság és a tolerancia jegyében. Az idei szemle elnöke Marco Müller, aki Youssef Chahine-nek ajánlja a fesztivált.  Coen fivérek Burn After Reading (Olvasás után elégetendő) című fekete komédiájának bemutatójával. Az amerikai rendezőpáros, Ethan és Joel Coen új filmje olyan sztárokat vonultat fel, mint George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich, Frances McDormand és Tilda Swinton. Az idei velencei zsűri elnöke Wim Wenders német rendező. Összesen 21 film verseng a seregszemle nagydíjáért, az Arany Oroszlánért.

A fesztiválon bemutatásra kerül a rendezőként most debütáló Karchi Perlmann Vacsora című magyar kisjátékfilmje is Baksa Imre, Dávid Ferenc, Klementisz László, Koós Olga, Koralevicz Elek, Molnár Piroska, Pogány Judit, Pokorny Lia, és Puzser Róbert főszereplésével.



Nelson Yu Lik-wai: Plastic city


Nemzetközi filmklubzsűri Böszörményi Gábor részvételével

A Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége, a Nemzetközi Filmklubszövetséggel és a pécsi Moveast Nemzetközi Filmfesztivállal való egyeztetés után megállapodott arról, hogy az október 7-14-e között megrendezésre kerülő 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztiválon nemzetközi
filmklubzsűri is tevékenykedni fog. Mindez azt jelenti, hogy a honi Filmklubszövetség ily módon is bekerül a nemzetközi vérkeringésbe, s a filmbarátokból szerveződő zsűri Magyarországon is átadja a versenyprogram legjobbnak ítélt alkotásának a Don Quijote-díjat. A magyar Filmklubszövetség kérésére a háromtagú zsűriben két külföldi és egy magyar filmbarát vesz részt. A zsűri magyar tagja Böszörményi Gábor, a Filmklubszövetség ügyvezető-alelnöke lesz.


Holokauszt film magyar szereplőkkel

A többek között Budapesten is forgatott legújabb Disney film, a The Boy in the Striped Pajamas története a második világháború idején játszódik, egy koncentrációs táborban. A 9 éves kisfiú egy Out-with nevezetű koncentrációs táborba költözik, mivel az apja ott parancsnok. Nem tud kivel barátkozni, egy nap viszont felfedező útra indul és összebarátkozik egy csíkos ruhát viselő kisfiúval. A produkcióban magyar színészek is játszanak, Fesztbaum Béla, Áron László, Harsay Gábor, Meinberg Domonkos, Holl Zsuzsa, Németh Domonkos is feltűnnek majd a vásznon.

A film előzetese itt tekinthető meg.






nka emblema 2012