sex hikaye

Gyorshírek: Műsorváltozások Bacsó Péter halála miatt, dokumentumfilm szemle Theszalonikiben

Őszre készül el a Mafilm műterme

2009. március 13. - filmhu
Gyorshírek: Műsorváltozások Bacsó Péter halála miatt, dokumentumfilm szemle Theszalonikiben
A theszaloniki dokumentumfilm fesztiválon levetítik Moldoványi Ferenc Another Planet című alkotását, továbbá egy portréfilmet, amely a világhírű magyar filmesek, Kovács László és Zsigmond Vilmos munkásságát mutatja be. A szerda éjjel elhunyt Bacsó Péter emlékére több filmjét, és a rendezővel készült riportot láthatnak a tévécsatornákon. Október végére készül el a Mafilm fóti műterme.
Dokumentumfilm szemle Theszalonikiben

Március 13-án kezdődik a theszaloniki nemzetközi dokumentumfilm fesztivál. A Magyar Filmunió értesülései szerint a rangos szemle bemutatja Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című alkotását, amely gyereksorsokon keresztül fedi fel planétánk rejtett arcait. Az idén 170 filmet felvonultató filmünnep díjairól a közönség és a kritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI zsűrije dönt, utóbbi elnöke a Magyarországról érkező Kriston László.

A theszaloniki filmfesztivál műsorra tűzi James Chressanthis amerikai rendező No Subtitles Necessary: Laszlo & Vilmos című dokumentumfilmjét, mely két világhírű magyar filmes, Kovács László és Zsigmond Vilmos munkásságát mutatja be. Zsigmond Vilmos a fesztiválon személyesen vesz részt és mesterkurzust tart.
Műsorváltozások Bacsó Péter halála miatt

A comment.com összegyűjtötte, hogy az elkövetkezendő napokban mikor és hol találkozhatunk a szerda éjjel elhunyt Bacsó Péter alkotásaival. A Kossuth-díjas filmrendező halálhírére több csatorna is megváltoztatta eredeti műsorát és Bacsó filmekkel, portréműsorokkal emlékezik meg a magyar filmművészet egyik legtermékenyebb alkotójáról.

Csütörtök este az m2-n a Zárórában a rendező utolsó, tavaly tavasszal felvett interjúja került adásba, amelyet péntek délben megismételtek. Szombat este az m1-en 20:15-től a Miss Marple helyett a legendás A tanú kerül levetítésre.

A Filmmúzeumon pénteken 20:00 órától a Suksin-novellákból készült 1982-es Sértés című dráma látható majd, a film után pedig az Aranykor című portrésorozatból ismétlik meg azt a felvételt, melyen Prokopp Dóra beszélgetett Bacsóval. A Sértést szombaton 16:10-től megismétlik, és a két következő pénteken is Bacsó filmet adnak este 8-től: 20-án a Kitörést, 27-én pedig a Te rongyos életet.
Október végére elkészül a Mafilm fóti műterme

Már épül a Mafilm új műterme a fóti filmgyártó telepen; az épület, amely kétszer akkora lesz, mint a tavalyelőtt leégett Huszárik műterem volt, a tervek szerint október végére készül el - olvasható a Kultúrparton.

Másfél hete építik a 2000 négyzetméteren elterülő épületet, amely amellett, hogy a Mafilm legnagyobb műterme lesz, a korszerű filmkészítés igényeinek is maximálisan eleget fog tenni - mondta Tolmár Tamás, a Mafilm Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a nemzetközi produkciós elvárásoknak megfelelő új épületben, a régebbi műtermekkel szemben eredeti hangot is lehet majd rögzíteni. Tolmár Tamás tájékoztatása szerint az 500 millió forintos beruházást a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében elnyert 142 millió forintos európai uniós támogatás mellett nagyrészt saját forrásból finanszírozza a filmgyártó cég.
(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2009. március 17. kedd, 10:19#4| szakmabeli
tényleg? "összegyűjtötte, hogy az elkövetkezendő napokban mikor és hol találkozhatunk a szerda éjel" na, lenézek a sarki éjel-napaliba:)
 
Előzmény: torolt felhasznalo #3
 
2009. március 14. szombat, 00:46#3| torolt felhasznalo
Kijavítottuk!
2009. március 13. péntek, 19:52#2| ivibaby
nem nagy baj, ha valaki nem tud helyesen írni, ha mondjuk zöldségesnek megy, de azért ha éppen írással (újságírással) foglalkozik, akkor valóban nem ártana... elég gáz

nka emblema 2012