sex hikaye

Gyorshírek: Pillangók Red-del, újraindul a Született lúzer

Vágd újra a Máriót

2008. december 12. - filmhu
Gyorshírek: Pillangók Red-del, újraindul a Született lúzer
Belépőt nyerhetnek a Filmszemlére, akik Almási Tamás Márió, a varázsló című filmjének újravágásával klipet készítenek. Az utómunkálatoknál tart a Pillangók, amely az első magyar Red Camerával forgatott alkotás, rekord idő alatt vágták össze a Valami Amerika 2-t, és indul a Született lúzer második évadja.

Készítsd el a saját Márió-kliped és gyere a Filmszemlére ingyen! 

Egy hónappal a Márió, a varázsló mozi- és internetes premierje után a Filmklik.hu pályázatot hirdet a filmvágáshoz kedvet érző felhasználók számára. A www.filmklik.hu oldalról minden regisztrált felhasználó néhány perces jeleneteket talál Almási Tamás november 6-án a mozikban bemutatott új filmjéből, a Márió, a varázslóból. 

A filmrészleteket letöltve minden lelkes és kreatív felhasználó tetszés szerint megvághatja a saját kisfilmjét, klipjét vagy épp ajánlóját a filmhez. Az egyetlen kikötés, hogy e videók közé nem illeszthető olyan egyéb felvétel, amely szerzői jogával nem a pályázó rendelkezik. 

A kész alkotásokat a Filmklik.hu-ra feltöltve lehet nevezni a pályázatra, egészen január 5-éig. A Filmklik szerkesztősége január 20-án hirdet eredményt. A Márió-klip pályázat győztese kétszemélyes belépőt nyer a 40. Magyar Filmszemlére, ahol társával annyi filmet néz meg ingyen, amennyit csak szeretne!


Márió, a varázsló


Pillangók: az elő magyar Red Camerával készült film

A legmodernebb filmezési technológiával készült a Pillangók című mozi, amely az első magyar Red Camerával rögzített nagyjátékfilm - tudatta az MTI. A Red Camera által rögzített anyag képminősége a celluloid alapú filmekével vetekszik, miközben rendkívül költséghatékony is.

Az új fejlesztésű kamera és a hozzá kapcsolódó felszerelés nagyjából 10 millió forintért beszerezhető, ami a hagyományos kameratechnika egyharmadát jelenti. Az Amerikában egyre népszerűbb eljárást olyan alkotók használják, mint Peter Jackson, a Gyűrűk ura rendezője vagy Steven Soderbergh, aki többek között a Traffic, az Ocean's Eleven és a Solaris című filmeket jegyzi.

"A színmélységtől a felbontásig az egész technológia kiemelkedően magas színvonalú, emellett lehetővé teszi a felvett anyag forgatás közbeni visszanézését, ami hatalmas segítség a stábnak" - emelte ki N. Forgács Gábor, a Pillangók rendezője.

A nagyrészt Sirokon, autentikus barlanglakásokban és környékükön forgatott film rendezője elmondta, hogy jelenleg az utómunkálatokon dolgoznak, tervei szerint a Pillangókat a 2009-es Cannes-i Fesztiválon mutatják be.


Pillangók


Rekord rövid idő alatt vágták készre a Valami Amerika 2-t

December 18-án, ünnepélyes keretek között Budapesten mutatják be Herendi Gábor régóta várt Valami Amerika 2 című filmjét. A rendező szerint a film pörgősebb és fordulatosabb, mint az előző rész, és mivel a történetbe új szálak szövődtek a szereplők listája is számos új névvel bővült: Csuja Imre, Tompas Kátya, Thuróczy Szabolcs, Faragó András valamint Lucia Brawley aki a Lora című előző Herendi filmből, vagy Oliver Stone World Trade Center-éből lehet ismerős.

A szokatlanul nagy mennyiségű forgatott nyersanyagot az alkotóknak rekordidő alatt kellett készre vágni, mert a premier az eddigi szokástól eltérően nem februárban, hanem karácsony előtt lesz.

Az utómunka és azok előkészületei a HD jeleket is kezelni képes Avid Media Composer szoftverekkel, valamint az AVID DNA termékcsalád berendezéseivel készültek, melyek hatékonyan segítették a nagy mennyiségű forgatott film anyag – összesen 44 0000 méter! – és a hozzá felvett 6-8 hangsáv feldolgozását, és rendszerezését. Az Avid Media Composer piacvezető media management rendszere jelentősen megkönnyítette a nagy mennyiségű nyersanyag áttekintését, illetve a vágás során a kreatív döntések meghozatalát.


Valami Amerika 2


Indul a Született lúzer második évadja

A különleges haláleseteket feldolgozó sorozat első epizódjának két története érdekes szituációkkal ismerteti meg a nézőt, és az emberiség nagy rejtélyeit is feszegeti: vajon vannak-e vámpírok, és létezik-e ember, aki a vízen jár? A vámpír karakterét Mucsi Zoltán feledhetetlen alakítása teszi még izgalmasabbá… A következő vasárnapi, Ász póker című történetet pedig a Filmszemle-díjas Pálfi György jegyzi rendezőként.

Az első epizód - két résszel - december 14-én 22.00 órakor látható a HBO képernyőjén, a második epizódot - szintén két résszel - pedig december 21-én, 22.15-kor sugározza a mozicsatorna.


Született lúzer


nka emblema 2012