sex hikaye

Hajdu vágja a Tamarát

Szemleköteles mozi

2002. december 13. - filmhu
Hajdu most vágja a Tamarát, miután novemberben befejezte a két felvonásból készített filmjének a forgatását. A Stúdió K-ban játszott vígjátékát moziadaptációja a Szemlén már látható lesz, hiszen ez volt a támogatási feltétel egyik alapja, és előreláthatólag tavasszal már a mozik is bemutatják. A film forgatása egyébként 50 millió forintból valósult meg,  bemutatását pedig az MMK is támogatja.

Hajdu saját kétfelvonásos színdarabját írta forgatókönyvvé, mely a Stúdió "K"-ban volt látható tavaly szeptembertől. A színpadi verzió már bizonyított, hiszen megnyerte az Alternatív Színházi Szemlét. A négyszereplős Tamara moziváltozata azokkal színészekkel valósult meg, akik már a színpadon is sikerre vitték a darabot. Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos és Nyitrai Illés a  szintén saját forgatókönyv alapján készült Macerás ügyekből is ismerős lehet a közönségnek, míg az egyetlen beugró, Kovács Ágnes, a most már kismama Bacskó Tündét helyettesíti. A mellékszerepekben  emberi hangon megszólaló állatok komédiáznak majd: egy  egy sárga szamár és kék tyúk, piros disznó...

A Macerás ügyek díjnyertes nagyjátékfilm, illetve a Kicsimarapagoda és a Necropolis című rövidfilmek rendezője a Tamara utómunkálatait követően sem fog unatkozni, hiszen két munkát is félretett a friss mozi kedvéért. A Megálló hatosfogatából egészen kimaradt, a „Fehér Tenyér”(„White Palms”) című új nagyjátékfilmjének viszont már folynak az előkészületei.


Címkék

hírnka emblema 2012