sex hikaye

Hihetetlen a The Incredibles

Heti nyertesek és vesztesek

2004. november 9. - filmhu
Hihetetlen a The Incredibles
Az elemzők valamiképpen hitetlennek voltak The Incredibles című animációval kapcsolatban, mivel a többségük 60 millió dolláros bevételt jósolt a filmnek, az azonban a becslések szerint 70 milliónál is többet hozott a hétvégén – számolt be az imdb. Ennek ellenére a film egymaga nem képes megfordítani a csökkenő bevételi trendet. Csalódást okozott a kasszáknál a Paramount két új mozija is, amelyek gyengén teljesítettek a bemutató hetén.

Ha a The Incredibles eredménye helytálló, amit s Hollwood Reporter igazol, akkor ez a Disney történetében a legnagyobb hasznot jelentő film lehet. A rekordot a Némó nyomában című mozi tartja - szintén Disney produkció -, amely 400 millió dollár bevételt hozott az elmúlt évben, és amely szintén a Pixarral készült közös alkotás. „Az a kijelentés, amely a The Incredibles versenyre kelhet, sőt megelőzheti a Nemót, azt mutatja, hogy mennyire erős a film.” – mondta a Disney forgalmazási főnöke Chuck Viane.

Az eddigi legjobb novemberi debütálással a Harry Potter and the Sorcerer’s Stone dicsekedhet, amely 2001-ben 90.3 millió dollárral nyitott az első héten. A legjobban kezdő animációs film elismerést 108 millióval a Shrek 2 tartja.

A Universal Ray Charles blues és rock and roll előadó életrajzi filmje, a Ray szintén jól indult, és most a film a második helyezett, azzal, hogy 13.8 milliót gyűjtött a pénztáraknál. Az első tíz nap eredménye alapján 39.1 millió dollárnál tart. A legendás énekes-zenészről készült film után nem sokkal lemaradva következik a The Grudge 13.5 milliós bevétellel a harmadik heti vetítés után. A Paramount még előrukkol két új filmmel, a Saw-val és Alfie-val, amelyek a negyedik, ötödik helyen kezdtek, mindössze 11.2 és 6.5 milliós bevétellel. Wayne Llewellyn a Paramount forgalmazási főnöke ezt az elnökválasztási kampány politikai klímájával magyarázta. „Lehet, hogy most az amerikaiak nem akarnak látni egy álmos figurát.”

The Incredibels szinte hihetetlen kezdése sem volt elég ahhoz, hogy a teljes pénztári bevételt kiemelje az utóbbi időkben tapasztalt csökkenési folyamatból. Az összeeredmény a héten 145 millió dollár, ami 6%-kal marad el az előző év azonos hetéhez képest.


nka emblema 2012