sex hikaye

Holland filmek a Kinoban és a Duna Tévén, forog a film a Cozma-gyilkosságról

Keddi gyorshírek

2009. április 6. - filmhu
Holland filmek a Kinoban és a Duna Tévén, forog a film a Cozma-gyilkosságról
Április 24. és 27. között a Kinoban rendezik meg a Holland Filmhétvégét, majd májusban és júniusban a Duna Tévén lesznek láthatóak holland alkotások. Szíven szúrt ország munkacímmel forog a film a Cozma-gyilkosságról.

„Nincs lehetetlen” a Holland Kultfeszt keretében

Öt holland játékfilm és négy dokumentumfilm szerepel az idei, április 24-27-ig tartó Holland Filmhétvége műsorán. A rendezvénynek ezúttal a Kino mozi (volt Szindbád) nyújt otthont. A filmek többsége az elmúlt évben készült, díjnyertes, nemzetközi sikert aratott alkotás, amelyekből Surányi Vera állította össze az idei válogatást.  Aki figyelemmel kísérte az elmúlt időszak holland filmművészetét, ismerős nevekkel találkozhat.

Bővebb információ a Kino oldalán.


Tiramisu


Szíven szúrt ország: filmforgatás a Cozma-gyilkosságról

Szíven szúrt ország munkacímmel forgat filmet a Cozma-gyilkosságról Kálomista Gábor producer – tudatta az MTI. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott volt kézilabdázóját, akit február 8-án hajnalban gyilkoltak meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, Czapkó Antal, a szombathelyi színház művésze játssza. Marian Cozma kedvesének szerepében Oroszlán Szonja látható majd, s a kézilabdás sporttársai, barátai közül Zarko Sesumot Csányi Sándor, Uros Vilovskit Pindroch Csaba alakítja, Ivan Pesics szerepét pedig Szabó Simon kapta.

Kálomista Gábor az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy egyelőre a fim költségvetése nem foglalkoztatja, a saját cége, a Megafilm Kft. finanszírozza a kétrészesre tervezett produkciót. A film elkészítésén négy rendező dolgozik: Kivés György, Csillag Manó, Vecsernyés János és Babos Tamás.


Marian Cozma


Holland filmek a Duna Televízióban májusban és júniusban

A Holland Filmhétvégéhez partnerként csatlakozott a Duna Televizió is. Néhány évvel korábban készült, nagy sikerű holland filmeket sugároznak egész májusban, köztük játékfilmeket, többek között a meggyilkolt holland rendező, Theo van Gogh Az összeesküvés című filmjét, izgalmas dokumentumfilmeket, továbbá gyermekfilmeket is. 


nka emblema 2012