sex hikaye

Imre Judit nyerte a Gerry-pályázatot!

Sivatagi tollpróba

2003. október 14. - filmhu
Imre Judit Sivatagi tollpróba című írása nyerte a filmhu és a Budapest Film Gerry - kritikapályázatának fődíját. A zsűri második és harmadik díjat nem osztott ki, ehelyett továbi öt pályamunkát különdíjban részesített.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
A szeptember 30-ai határidőre 15 írás érkezett a filmhu szerkesztőségébe. Ezek javarésze a megadott két témakörből a Tarr Béla hatásokat vizsgálta Gus Van Sant Gerry című filmjében, s csak kevesebben választották a rendező egy korábbi filmjének elemzését.

A Fekete Ibolya filmrendező, Varga Balázs filmkritikus és Zoltán Gábor alkotta döntnöki trió igen vegyesnek ítélte meg a beérkezett munkák színvonalát. Meglátásuk szerint a pályázók iskolás merevséggel kötődtek a kiírásban megadott témakörhöz, s ennek következtében javarészt papírízű, összehasonlító bölcsésztanulmányok születtek. A nagy lelkesedés fűtötte írásokat sokkal inkább jellemezte a konvenció, mint az invenció. Nem tartották szerencsésnek azt az alapattitűdöt sem, amely nyomán sokan Tarr Béla eredetiségével a hátuk mögött, a kelet-európai intellektuel fölényességével sajnálták le a tengerentúli tanítványt.

A fenti buktatókat egyedül egy pályázó kerülte el, így Imre Juditot egybehangzóan ítélte a zsűri a fődíjra érdemesnek. A Sivatagi tollpróbacímű írás volt az, ami túl tudott lépni a kiírás száraz követésén, és így egy stílulos, egyértelmű, profi kritika született, ami ugyanakkor eleget tett a megadott tematikának is.

Imre nyereménye 25.000 Ft készpénz, 10.000 Ft értékű Budapest Film klubkártya, mely felhasználható a Budapest Film mozijaiban (Mammut, Corvin, Művész, Puskin, Szindbád, Tabán), 2 DVD (Beszélj hozzá!, Ízlés dolga), 3 VHS (Otthonom, Idaho; Agyő, édes otthon; Elő a zsebkendőkkel) - az Odeon jóvoltából.

Második és harmadik díj kiosztása a helyett a zsűri igazságosabbnak ítélte, ha további öt pályázót írásaik egyes dicsérendő elemei miatt az alábbi különdíjakban részesíti:

Horváth Márton: Lényeg nélkül - 1 DVD (Beszélj hozzá!)

Horváth András: Good Will Hunting - 1 Video CD (Zűrzavar)

Bella Tamás: Tarr, színesben és üresen - 1 VHS (Otthonom, Idaho)

Dunkel Petra: Tarr Béla hatások a Gerryben - 1 VHS (Agyő, édes otthon)

Soós Csilla: Belső utazás a világ körül - 1 VHS (Otthonom, Idaho)


A fennmaradó 9 pályázónak a Budapest Film egy-egy filmplakáttal szeretné megköszönni a részvételt, a zsűri pedig minden pályázó további munkáját e-mailben elküldött kommentárjával szeretné segíteni.

Címkék

nevezz , dijaknka emblema 2012