sex hikaye

Indiában az Aglaja

2012. november 27. - filmhu
Indiában az Aglaja

Deák Krisztina filmjét műsorra tűzi az Indiai Köztársaság legnagyobb nemzetközi filmszemléje Goában - tudatta a Magyar Filmunió.

 

November 20-án kezdődött és a hétvégéig tart India A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja Goában. A nagyszabású rendezvény válogatást mutat be a nagyvilág filmgyártásának javából, amelybe meghívta és műsorra tűzi az Aglaja című filmet. A díszbemutatón részt vesz Deák Krisztina és Szakács Györgyi a film jelmeztervezője.

Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadviga párnája) legutóbbi filmje anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható. A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. A forgatókönyv, melyet a rendezőnő jegyez, a fiatalon meghalt, román származású svájci írónő, Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című regénye alapján készült.Nézd meg a film alkotóival, a Filmszemlén készült interjúinkat!A lengyel és román partnerekkel koprodukcióban készült film operatőre Máthé Tibor volt, magyar producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió.

Az Aglaja című film nemzetközi premierje alkalmából nemrég elnyerte a legjobb film és a Török Filmkritikusi Szövetség (SİYAD) díját is az antalyai filmfesztiválon.Címkék

hír , aglaja , india , goa , fesztiválnka emblema 2012