sex hikaye

Indul a 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

A Bibliothéque Pascal nyitja

2010. november 16. - filmhu
Indul a 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

November 18-án este Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmje nyitja meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Laemmle filmszínházban - tudatta a Magyar Filmunió. Idén tízedik alkalommal látható válogatás a kurrens hazai filmtermésből.

 

November 18-28. között a fesztivál főszervezője, a Bunyik Entertainment 8 játékfilmet, 3 dokumentumfilmet és 3 rövidfilmet tűz műsorra a Raleigh moziban és a Los Angeles-i Magyar Házban.

A nyitófilm Hajdu Szabolcs többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal című rendezése, mely Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Az ünnepélyes nyitóelőadáson részt vesz a rendező és Török-Illyés Orsolya, a film főszereplője.

Látható lesz a közelmúlt hazai közönségsikere, Orosz Dénes Poligamy című játékfilm rendezői bemutatkozása, valamint Vágvölgyi B. András első filmje, a Kolorádó Kid. Makk Károly Így ahogy vagytok-ját, a legutóbbi Filmszemle rendezői díjas Köntörfalak című Dyga Zsombor-filmet, Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című rendezését és Groó Diána Vespa című roadmovie-ját is vetítik a válogatásban.

Pigniczky Réka Inkubátor, Tóth Péter Pál Muzsikás történet és a Babos Tamás, Csillag Manó, Kálomista Gábor, Kivés György és Vecsernyés János által jegyzett Szíven szúrt ország című dokumentumfilmeket tűzik műsorra. A rövidfilm válogatásban Pápai Pici Vallomás, Esztergályos Krisztina Variációk és Schwechtje Mihály Ünnep című munkái lesznek láthatóak.

A fesztivál keretében a legjobb film díját és a Michael Curtiz-ről elnevezett közönségdíjat is átadják. A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjjal méltatja Andy Vajna filmproducer munkásságát.


nka emblema 2012