sex hikaye

Ismeretterjesztő filmek gyártását támogatta a Médiatanács

12 film

2012. szeptember 4. - filmhu
Ismeretterjesztő filmek gyártását támogatta a Médiatanács

Tizenkét új, televíziós ismeretterjesztő film gyártása indulhat a Médiatanács 94 millió forintos támogatásával. Az alkotók ismét színes és érdekes témákat feldolgozó filmtervekkel indultak a Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett Kollányi Ágoston-pályázaton.

 

A pályázat idén összesen 225 millió forintos keretet biztosít a műfaj támogatására indított. A kiírás most lezárult első fordulójában 12 alkotó jutott összesen 94 milliós támogatáshoz, amiből az ismeretterjesztő filmek megvalósítását finanszírozhatják.

A filmtervek témái izgalmas és érdekes alkotásokat vetítenek előre, melyeket elsőként a közmédiumok csatornáin láthatnak a nézők. A támogatásra érdemes elképzelések között találunk történelmi témákat feldolgozó alkotásokat, de készülhet ismereterjesztő film a népi gyógyászatról és a modern élelmiszeripar fogyasztókra zúdított termékeiről is.

Székely Orsolya, Balázs Béla-díjas filmrendező Zöldségek című ismertterjesztő filmsorozata a kiskertműveléssel kapcsolatos, a városi emberek számára egyre inkább elfeledett tudnivalókról tájékoztat; de izgalmasnak ígérkezik Tóth Zsolt Marcell munkája is, mely a „Pannon Vadonban” tett időutazásra hívja a nézőket.

Az alkotások támogatásával a Médiatanács célja, hogy sokszínű, értékes ismeretterjesztő filmek kerüljenek a televíziónézők elé. A pályázat részletekeiről és a nyertesekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.


nka emblema 2012