sex hikaye

Jankovics Marcell Krakkóban

Válogatás Forgács Péter munkáiból

2012. november 28. - filmhu
Jankovics Marcell Krakkóban

Mesterkurzust tart Jankovics Marcell a krakkói Etudia&Anima nemzetközi filmfesztiválon - tudatta a Magyar Filmunió. A lengyelországi rendezvény Jankovics világhírű rövidfilmjei mellett műsorra tűzi Az ember tragédiáját és válogatást mutat be Forgács Péter munkáiból.

 

Animációs alkotók önarcképei címmel mutat be válogatást Jankovics Marcell rövidfilmjeiből a krakkói Etudia&Anima nemzetközi filmfesztivál a világhírű magyar alkotó jelenlétében ma este. A krakkói rendezvényen Jankovics Marcell mesterkurzust tart, és Lengyelországban először lesz látható monumentális műve, Az ember tragédiája animációs feldolgozása.

Mint arról korábban már hírt adtunk a Tragédia amerikai premierje alkalmával a tekintélyes New York Times méltatta Jankovics többszörös fesztiváldíjas művét „Living Through Animated Milleniums” című terjedelmes cikkében.Nézd meg Jankovics Marcell animációjának előzetesét!A krakkói filmfesztivál Forgács Péter médiaművész munkáiból is műsorra tűzött egy válogatást. Látható volt legutóbbi rendezése, a Német egység @ Balatonnál – Mézföld című experimentális dokumentumfilm, továbbá a Vagy-vagy (1989) című rövidfilm a világhírű Privát Magyarország sorozatból, A maalstrom (1997) és krakkói Ezüst Sárkány díjas A dunai Exodus (1998).


nka emblema 2012