sex hikaye

Készíts filmet Kevin MacDonalddal közösen!

Az élet egy napban

2010. július 15. - filmhu
Készíts filmet Kevin MacDonalddal közösen!

Egy világ, 24 óra, 6 milliárd nézőpont! Ridley Scott és Kevin Macdonald a YouTube felhasználók segítségével egy egyetlen nap alatt forgatott, egészestés dokumentumfilm megalkotására készülnek.

A Life in a Day történelmi jelentőségű filmkísérlet, amely a videómegosztó portál közösségének aktív részvételével készül. Az alkotók arra kérik a felhasználókat, hogy aki szeretne szerepelni a filmben, rögzítse élete egy-egy pillanatát 2010. július 24-én, szombaton, a felvételt, pedig töltse fel a www.youtube.com/lifeinaday webcímre. A filmet a 2011-es Sundance Filmfesztiválon mutatják be.

A legjobb felvételekből az Oscar-díjas Kevin Macdonald (A dolgok állása, Az utolsó skót király, Zuhanás a csendbe) rendezésben készül egy egész estés dokumentumfilm. A producer Ridley Scott lesz (Robin Hood, Gladiátor, A Sólyom végveszélyben), a gyártásban pedig cége, a Scott Free Productions is közreműködik. Az elkészült filmben felhasznált felvételek alkotóit társrendezőként tüntetik fel, sőt közülük 20 szerencsés a világpremier alkalmából a 2011-es Sundance Filmfesztiválon is részt vehet.

„Az LG hisz abban, hogy a technológia révén az emberek élete gazdagabbá tehető, Az élet egy napban című film pedig egy olyan úttörő, minőségi online tartalom, amelyet várhatóan sokak megosztanak majd egymással.” – fejtette ki Dermot J. M. Boden, az LG Electronics marketingigazgatója. Majd hozzátette: „Az LG számára ez a film fantasztikus lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatot teremtsen a YouTube felhasználókkal, ami egyszerre hálás és szórakoztató.”

A rendező, Kevin Macdonald a produkció kapcsán elmondta: „Az élet egy napban időkapszulaként funkcionál, amely megmutatja a következő generációknak, milyen volt 2010. július 24-én élni. Azzal, hogy ebbe az egyedülálló kezdeményezésbe bevonjuk az online közösséget, a felvételek korlátlan tárháza nyílik meg előttünk.”

„Az elmúlt öv év során a YouTube megváltoztatta a tartalomkészítés és –fogyasztás szabályait” – jelentette ki Eric Schmidt, a Google (a YouTube anyavállalata) vezérigazgatója. - „Nagy lelkesedéssel tölt el, hogy lehetőséget biztosíthatunk a közösségnek arra, hogy együtt dolgozhassanak Kevin Macdonald és Ridley Scott csapatával, és hálásak vagyunk hosszú távú partnerünknek, a Sundance Intézetnek támogatásukért a világszintű kezdeményezés kapcsán. El sem tudok képzelni jobb helyszínt Az élet egy napban premierjére, mint a jövő évi fesztivált.”

„Küldetésünk alapvető fontosságú összetevője világszerte támogatni az egyéni történetmesélést, illetve platformot biztosítani az önkifejezéshez és kísérletezéshez” – mondta el John Cooper, a Sundance Filmfesztivál igazgatója. - „Ez remek lehetőség a YouTube közösség bevonására, és a Sundance Filmfesztivál látogatói számára is valami új, váratlan ígéretét hordozza.”

További információ a www.youtube.com/lifeinaday weboldalon található, a felvételek pedig július 24. után ide tölthetők fel.


nka emblema 2012