sex hikaye

Készülő filmek 2008-ban Vol. 4.

Forog velem a világ

2008. augusztus 19. - filmhu
Készülő filmek 2008-ban Vol. 4.
Kész van az új Sopsits-film, Vranik Rolandék most kezdtek forgatni, ahogy a Jandera forgatása is nemsokára indul, Tóth Barnabás elkezdte első nagyjátékfilmjét - Gauder Áron Egillje viszont csak 2010-re lesz kész, de lehet, hogy Nick Nolte részvételével. Részletek alant.

Sopsits Árpád: A hetedik kör
Sopsits Árpád régóta készülő, korábban Hangya munkacímet viselő filmje ugyanúgy "problémás" gyerekekről fog szólni, mint a Torzók, de azzal ellentétben nem önéletrajzi ihletettségű történetet mesél el. Pontosabban „Az elmúlt években Magyarországon megtörtént, megmagyarázhatatlannak tűnő tragikus események motívumaiból építkezik”, ahogy a szinopszis fogalmaz. Ez a filmes antropológiai, pszichológiai mélyfúrás elveti a gyermeki ártatlanság régóta hamis közhelyét, és a személyiségfejlődés egyik legproblémásabb korszakával, a kamaszkorral foglalkozik: "élet és a halál különös megtapasztalásáról szól, amikor a gyermekekben szinte egyszerre ébred fel a szexuális és a halálvágy" - a film középpontjában a kamaszkori öngyilkosságok állnak.

A Torzókhoz hasonlóan itt is gyerekek szembesülnek a világgal

Gyártó: Hunnia Filmstúdió
Szereplők: Trill Zsolt, Gáspár Sándor, Kovács Lajos, Nagy Feró
Költségvetés: kb. 90 millió forint
Bemutató: 2009, Filmszemle
IMDb

Gauder Áron: Egill
Az izlandi mondavilágot választotta témájául Gauder Áron, a Nyóckerrel a magyar filmes palettára új vizuális és verbális nyelvi színt hozó alkotó. A furcsának tűnő témaválasztás egy utazás és egy izlandi kvázi-remeteség eredménye, amely után a rendező lassan elmerült a sziget őseredetében. Az Egill saga monumentális történet, ugyanakkor borongós, ellentmondásos hangulatával remek lehetőségeket ad egy új vizuális nyelv, stílus kialakításához. Gauder ugyanis kidolgozott egy technológiát: a báb-motion-capture-rel a figurák mozgása szaggatottabb, szálkásabb, kevésbé gördülékeny, mint pl. a Shrek figuráié. Maga a főszereplő Egill alakja ellenttmondásos, nem vegytisztán hősies. Érzékenység és kíméletlenség kavarog benne, s a film nyelve sem közelít az eposzok tisztára csiszolt, fennkölt stílusához. Hogy ezt a nyelvet milyen hangoktól hallhatjuk, még kérdés, a casting Izlandon folyik, de elképzelhető, hogy Nick Nolte kelti életre az öreg Egillt. A produkció most a 3D-s animatic készülésésnek fázisában van, ez nagyjából azt jelenti, hogy a jelenetek a valódi hosszban és szerkezetben elkészülnek vázlatos grafikával, "olyan az egész, mint egy rossz manga", ahogy Gauder fogalmaz. Ezután jön az animáció, a textúra kidolgozása, háttér, mozgás ruha, haj, szóval a részletek - nem csoda, hogy a film tervezett elkészülte 2010-re várható. A költségvetés nemzetközi koprodukcióban áll össze.

Az öreg Egill - Nick Nolte hangján szólal meg?


Interjú Gauder Áronnal
A film előzetese 

Gyártó: SzimplaFilm
Költségvetés (tervezett): 4 millió euró
Bemutató: 2010
Gauder Áron az IMDb-n

Vranik Roland: Az adás
Realista film, nemlétező város, negatív utópia, három fiútestvér próbál túlélni egy szétcsúszott, megbillent világban - nagy a titkolózás Vranik új filmjével kapcsolatban, sokáig csak annyi volt biztos, hogy a Fekete kefében is látott Hajduk Károly szerepelni fog. A jelenleg épp Konstanzában forgató Vranik annyit azért elmondott, hogy a filmben igen fontos szerepet kapó helyszín, az elképzelt város látványa Budapest és egy tengerparti város vizuális keverékéből fog összeállni - egy időben még Üzbegisztán is felmerült mint lehetséges helyszín. Az ilyenkor szokásos váratlan helyzetek mellett a forgatás amúgy a tervek szerint halad.

A festői Konstanca - Budapesttel együtt adja ki az Adás helyszínét

Gyártó: Filmpartners - Laokoon Film
Szereplők: Hajduk Károly, Terhes Sándor, Rátóti Zoltán, Kerekes Éva, Weber Kata, Túróczy Szabolcs
Költségvetés: 270 millió forint
Bemutató: 2009, Filmszemle

Nagy Viktor Oszkár: Jandera
Kevés szereplős kamaradarab, generációs történet a rendszerváltás után, ugyanakkor a táj is jelentős szerepet kap a filmben. A képi világot Hellen van Meene fotói inspirálták, ilyen keretek közt játszódik apa és fia története. A 90-es évek nosztalgia és az emlékezés megszépítő fátyolfénye nélkül.

Egy Hellen van Meene-fotó

Gyártó: Eurofilm Stúdió Kft.
Szereplők: még nem publikus
Költségvetés: 120 millió forint
Bemutató: legkésőbb a 2010-es Filmszemle

Tóth Barnabás: Rózsaszín sajt
A generációk közti különbségekről is beszél a sokoldalú Tóth Barnabás legújabb filmje, amely egy apa és fia kapcsolatát, életét mutatja be. Tibor (Bezerédi Zoltán) egyedül neveli a 19 éves Danit (Tóth Barnabás), nehéz lenne két különbözőbb embert elképzelni. Az apa sikeres, jó svádájú nőgyógyász, versengő, hiperaktív, ugyanakkor narciszitkus, bizonyos szempontból éretlen. A fiú ezzel szemben szelíd, konzervatív típus. Tibor megpróbálja a képére formálni fiát, aki emiatt Franciországba menekül, de megerősödve tér vissza. A kissé komor hangulatú történet ellenére a Rózsaszín sajt vígjáték, igaz, olyan fajta, amely a nevetés mögött komoly dolgokról beszél. A Született lúzert is rendező Tóth Barnabás afféle csehes-franciás filmnek nevezi, amely leginkább a Sose halunk meg-re emlékeztet, ha párhuzamot akarunk keresni. A gyártás jelenleg a francia forgatási etapnál tart, amely a kis költségvetés miatt kevésbé ismert francia színészekkel folyik. A filmben szerepel a Barátok közt sorozat egykori Tildája, Erdélyi Tímea is.

Apa és fia - elég messze esett az alma a fájától

Gyártó: FilmArt
Szereplők: Bezerédi Zoltán, Tóth Barnabás, Douceline Derréal, Molnár Levente, Erdélyi Tímea
Költségvetés: 50 millió forint
Bemutató: 2009, FilmszemleCímkék

ismertetőnka emblema 2012