sex hikaye

Készülő Paradicsom, menetelő Csontbrigád

Angliában DVD-n a Taxidermia

2007. augusztus 14. - filmhu
Készülő Paradicsom, menetelő Csontbrigád
A július közepi mozibemutató után DVD-n is elérhető már a Taxidermia című film az Egyesült Királyságban. Pálfi György második egészestés filmje a Tartan kiadó gondozásában kerül a brit közönség elé. Valamint sikerült néhány újabb információt megtudni Pálfi György és az Eurofilm további terveiről.

Év végére kész lehet a Csontbrigád forgatókönyve

Az immár DVD-n Angliában is elérhető Taxidermia után Pálfi György további filmtervek megvalósításán dolgozik, ahogy azt Miskolczi Pétertől az Eurofilm producerétől  megtudtuk. Mint korábban már hírt adtunk róla, készül a Hukkle rendezőjének óvodások között forgatott filmje, A paradicsom valamint Rejtő Jenő legkomorabbnak tartott regényének, a Csontbrigádnak a feldolgozása. Miskolczi Péter elmondta, A paradicsomból már megnéztek egy rendezői változatot, amelyen még dolgozni fognak.

A legkomorabb Rejtő-regény
Elsősorban a Rejtő-feldolgozás munkálatait szeretnék meggyorsítani az Eurofilmnél, „mert erős a külföldi érdeklődés a produkció iránt.” A Csontbrigádnak elkészült az első forgatókönyv-változata, de ezen még dolgozni kell, ugyanakkor az alkotók már részt vettek egy motívumkeresésen Marokkóban, ahol az összes szükséges helyszínt sikerült megtalálni. A Rejtő-feldolgozással kapcsolatban legfontosabb céljuk, hogy a végleges forgatókönyv fordítását az év végén már oda tudják adni a külföldi partnereknek.

Ugyancsak az Eurofilm részvételével készül, Mark Herman (Little Voice) rendezésével a Csíkos pizsamás fiú. Valamint legutóbb a Híd Terabithia földjére című alkotásával komoly sikert aratott, eredetileg animációfilmes Csupó Gábor, aki a Hold hercegnő című mesét rendezi az idén.

A Taxidermia DVD-n is elérhető Angliában

Visszatérve a Taxidermiára a nyugat-európai országok közül a Benelux államok és Franciaország után Nagy Britanniában is DVD-forgalmazásba került a film. A július közepi szigetországbéli mozibemutató után a Tartan Films gondozásában jelent meg Pálfi György legutóbbi munkája. Az Euroflm Stúdió égisze alatt készült alkotás világforgalmazását a Fortissimo Films intézi, amely még nem küldött a forgalmazási és nézettségi adatokat összefoglaló táblázatokat Miskolczi Péteréknek.

Adatok híján azt kérdeztük a producertől, hogy egyáltalán lehet-e beszélni a Taxidermia utóéletének végleges lezárásáról. A legtöbb film esetében nehéz meghatározni azt a pontot, ahol a bemutatót követő legfontosabb szakasz véget ér egy film életében, a nem mainstreamhez tartozó alkotások esetében még nehezebb ezt megtenni. Miskolczi Péter mindenesetre örül annak, hogy közel egy évvel a hazai bemutató után akár számára is váratlan helyekről kap pozitív kritikákat a Taxidermiával kapcsolatban.

A brit DVD-forgalmazók honlapjukon a következőképpen igyekeznek a vásárlók figyelmébe ajánlani a filmet. A Play.com Pálfi alkotását a mágikus realizmust képviselő darabként ajánlja, és kiemeli a filmben hallható, szuggesztív, erőteljes zenéket, amelyek  Amon Tobin szerzeményei. A Spout.com vadul invenciózusnak nevezi a fekete komédia groteszk, morál nélküli figuráit.

Van akinek erről a Monty Python jut eszébe

A MovieMail.com groteszk mód deviáns történetként mutatja be a Taxidermiát, amelyben három generáció egy-egy férfi tagja igyekszik beteljesíteni a szerelem, a siker és halhatatlanság iránti sürgető vágyát. Az ajánló mellett olvasható kritikában a szerzőt a film középső részében a kommunista rendszer evőbajnokai a Monty Python figuráira emlékeztetik, ahogy arra korábban a Guardian egyik kritikusa is kitért. Végül a mind megközelítésében, mind képi világában egyedülálló filmhez járó tanács, hogy enni nem ajánlott a film előtt.

Az Eurofilmnél idén késő őszre tervezik a Taxidermia magyarországi DVD-premierjét.Címkék

hírnka emblema 2012