sex hikaye

Kézdi-Kovács Zsolt filmjei Genfben

Retrospektív április 19-től

2007. április 17. - filmhu
Kézdi-Kovács Zsolt filmjei Genfben
Április 19-ével kezdődően retrospektív vetítéssorozatot szentel Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező munkásságának a genfi CAC Voltaire filmművészeti központ – adata hírül a Filmunió.

Az elmúlt évek nagy sikerű Makk Károly, Bereményi Géza és Gaál István-retrospektívet követően idén Kézdi-Kovács Zsolt filmrendező munkásságát mutatja be a genfi CAC Voltaire.

Kézdi-Kovács Zsolt, a Színház- és Filmművészeti Főiskola legendás Máriássy-osztályának egykori növendéke, a BBS egyik alapítójaként kezdte rendezői pályáját. A genfi filmművészeti központban ezúttal nyolc filmje lesz látható. A programot az 1987-ben készült Kiáltás és kiáltás című film vetítése nyitja meg április 19-én, melyen Kézdi-Kovács Zsolt személyesen vesz részt.

A genfi Maison des Arts du Grütli-ben rendezendő retrospektív keretében az 1961-es Ősz című dokumentumfilmet is műsorra tűzik. Látható lesz továbbá Genfben Kézdi-Kovács Zsolt első játékfilmje, a locarnói különdíjas Mérsékelt égöv (1970), valamint a Romantika (1972), A locsolókocsi (1973), A kedves szomszéd (1979), a Visszaesők (1982), és az 1991-ben készített És mégis … (1991) című játékfilmek.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.Címkék

hírnka emblema 2012