sex hikaye

Kodály Method x Balaton Method az Auróra októberi programjában

Október 15-én

2015. október 7. - filmhu
Kodály Method x Balaton Method az Auróra októberi programjában
Az Auróra klub októberben is számos filmes programot kínál: a külföldi alkotások mellett feltűnik Szimler Bálint és Rév Marcell zenés road movieja, a Balaton Method és az azt megelőző élőzenés projektjük, a Kodály Method is.
 
Október 15-én, az Electronic Beats Fesztivál egyik nyitóprogramjaként nézhetjük meg a Kodály Method és a Balaton Method című filmeket az Auróra klubban. Szimler Bálint és Rév Marcell közös audiovizuális projektje a Kodály Method című videoklip-sorozattal indult, majd elindultak a Balaton körül, hogy leforgassanak egy zenés dokumentumfilmet a magyar zenei élet ismert arcaival, közösségi finanszírozásból. "Úgy érezzük, hogy a Balaton sokak számára meghatározó helyszín ebben az országban. Referencia sok szempontból, általában kedvelt helye a zenészeknek is, és elég sok változatos helyszínt rejt, ami nem hátrány egy roadmovie-nál. És persze mindkettőnket rengeteg élmény köt a Balatonhoz."- mesélte nekünk a film operatőre, Rév Marcell.
 
 
Az Auróra filmklub októberi programja a kevetkező:
 
október 13. 19:00:  Dr. Kotász! Dr. Kotász! Olivér filmklubja IV. - Engedj be! (2008, r: Tomas Alfredson)
- "Az Engedj be! című filmben az a szép, az a zseniális, hogy egyszerre szuttyogós vámpírfilm és valódi gondolatokat felvető művészfilm. A legjobbik fajtából! Okos, arányos, visszafogott, megindító, valódi és közben teljesen valószerűtlen. Minden amit szeretek, anélkül, hogy furdalna a lelkiismeretem. Ja, és szerelmeses is!" O.
 
október 15. 19:00:  BÉKA Filmklub: Rob Reiner - Állj mellém (1986) amerikai filmdráma, 87 perc
- Stephen King A test című novellájából készült film. Gordie Lachance író visszagondol gyermekkora egy sötét epizódjára. Négyen voltak elválaszthatatlan jóbarátok. Egy napon eltűnt egy pajtásuk. Sokáig nem került elő és halottnak  nyilvánították. Majd ismeretlen holttestet talál egy másik náluk idősebb fiúcsapat az erdei vasútvonal mellett. Gordie és társai magánnyomozásba kezdenek. 
 
- A Telekom Electronic Beats Fesztivált az elmúlt évek legnépszerűbb audiovizuális projektjének bemutatásával indítjuk. A Kodály Method Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr audiovizuális projektje. A Kodály Method alkotói különleges zenés filmet  is forgattak a Balaton körül Balaton Method címmel, 17 zenekar és több száz zenész közreműködésével. (Sorrend: 19:00 Balaton Method / belépő 500 Ft, 20:30 Kodály Method / ingyenes). 
 
október 24. 18:00 Roaring Abyss (2015) filmvetítés, beszélgetés a rendezővel. 
- Zenés utazás Etiópia hegyei, sivatagjai és erdői között. Rendező: Quino Piñero.
 
október 29. 19:00  BÉKA Filmklub: Sidney Lumet - Hálózat (amerikai filmdráma, 121 perc, 1976)
- A film egy amerikai tévécsatorna életébe nyújt bepillantást. Az egyik legnépszerűbb kommentátort, Howard Beale-t el akarják távolítani, mert esni kezdett a nézettsége. A kétségbeesett férfi élő adásban jelenti be, hogy öngyilkos lesz.

nka emblema 2012