sex hikaye

Koncz Zsuzsa filmszereplésével folytatódik a Hetvenkedő

Ezek a fiatalok, Fiúk a térről és A veréb is madár

2013. március 11. - filmhu
Koncz Zsuzsa filmszereplésével folytatódik a Hetvenkedő

Az Odeon 2013-ban Hetvenkedő címmel hetven filmből álló magyar filmtörténeti vetítéssorozatot indított, ahol a közönség az elmúlt hetven év legkedveltebb alkotásait tekintheti meg.

 

A hetente háromszor jelentkező maratoni rendezvénysorozat 1942-től 2012-ig kronológiában haladva minden alkalommal a soron következő év legnézettebb játékfilmjét tűzi műsorra.

A vetítéseket hetente egyszer beszélgetések követik, ahol a nézők szakértők segítségével nyerhetnek betekintést az adott héten bemutatott filmtörténeti időszakba. Ezúttal azonban nem a filmkánoné a főszerep, hanem a közönségé, hiszen a programot nem a kritikai, filmtörténészi esztétikai szemlélet, hanem a közönségízlés alapján állították össze.

Az ötödik hét programja:

Március 11., 19:00
- Ezek a fiatalok (1957, r.: Banovich Tamás)
A film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, a nemzedéki kérdés problémáival és a szerelem zsongító érzésével, nem utolsósorban pedig az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak: milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülők és nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.

hetvenkedo fiatalok werk 500
Ezek a fiatalok - werk fotó (Banovich Tamás mögött Koncz Zsuzsa és Antal Imre)


Március 13., 19:00
- Fiúk a térről (1968, r.: Szász Péter)
A tér fiataljai haragszanak Albert Zolira, a bokszolóra, amióta "rendes" életet él, leérettségizett, és banktisztviselőként dolgozik. Nem is sejtik, hogy ez csak a felszín, valójában jobban hozzájuk tartozik, mint valaha, többet vállalt értük, mióta a "mozgalom" tagja...

hetvenkedo fiuk werk 500
Fiúk a térről - werk fotó


Március 14., 20:00
- A veréb is madár (1969, r.: Hintsch György)
Holló Sándor 1953-ban a Budapest-Bécs kerékpárversenyen csellel a versenyzőkhöz csatlakozva kikerekezik az országból. Itthon marad viszont ikertestvére, Zoltán, az életében sikereket soha el nem érő feltaláló. A bonyodalmak és a fergeteges vígjáték akkor kezdődik, mikor az Amerikába szakadt és először hazalátogató ikertestvérének útlevelét és bélyegzőjét Zoltán extra szórakozásokra használja fel.

hetvenkedo vereb 500A vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.

Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.


nka emblema 2012