sex hikaye

Korlátozások a Disneynél

A profit mindenek felett

2006. július 19. - filmhu
Korlátozások a Disneynél
A Walt Disney Company átalakítja stúdiórészlegét, hogy blockbuster filmjeit jobban kiaknázhassa a kevesebb profitot termelő „felnőtt” mozikkal szemben - olvasható a Guardian oldalán. A tegnap bejelentett változásokról a cég jelentős bevételnövekedést vár, de az egyben 650 munkahely felszámolását is jelentené világszerte.
 
 
 
 

A korlátozások hatására a Disney-filmek száma az évi átlagos 18-ről egy tucatnyira csökkenne. Közülük tíz továbbra is Walt Disney Pictures címkével kerülne mozikba, akár az Amerikában most látható Karib-tenger kalózai-franchise legutóbbi darabja. Az átalakítás már várható volt, a Disney igazgatója, Robert Iger már tavaly szeptemberben jelezte, hogy több figyelmet kívánnak fordítani a Walt Disney Pictures név alatt születő filmekre. Ugyanakkor az intézkedéseknek köszönhetően a 30-40-es években rajzfilmjeivel, animációival világhírnevet elért cég „élőszereplős” alkotásainak főnöke, Nina Jacobsen is, több száz alkalmazottal együtt elveszíti állást.

A Disneyhez tartozó Touchstone-nál különleges, művészi alkotások készültek, például Joel és Ethan Coen Fargója. Ennek ellenére ott is megszorítások lesznek, és évente kettő, legfeljebb három film jön majd ki Touchstone márkanévvel. A brandhez tartozó alkotások nem teljesítettek túl jól az előző években, az Alamo és a The Ladykillers egyaránt rosszul szerepelt a mozipénztáraknál.

A karibi történetből valahogy könnyebb élményparkot építeni
Édes vízi élet

Az átalakításokkal, megszorításokkal a Disney más részlegeit kívánja támogatni. A blockbuster Karib-tenger kalózaitól például videójáték, műanyag figura formájában és kábeltévén is jelentős anyagi sikert várnak. Valamint a karibi kalózokban bíznak, hogy azok a Disney tematikus élményparkját ismét vonzó látványossággá változtatják. Olyan elismert Touchstone-film, mint az Édes vízi élet nem tudta megközelíteni a blockbusterek bevételét, így kimarad az említett élményparkból, és nem keresnek más profittermelő lehetőséget sem Wes Anderson rendezéséhez.Címkék

walt disney , hírnka emblema 2012