sex hikaye

Légy Úton a Mediawave-vel

Online nézhetők a versenyben lévő filmek

2014. március 3. - filmhu
Légy Úton a Mediawave-vel

Április 30-ig érhetőek el az ÚTON/ ON THE ROAD Online Filmfesztivál filmjei a Mediawave honlapján. A filmekre március 31-ig lehet szavazni a legjobb film, a legjobb operatőr, a legjobb színész, a legszebb út, a legnehezebb út és a legfurcsább út kategóriában.A fesztivál szervezőit erősen foglalkoztatta a „különböző külső vagy életmódbeli kényszerek miatt úton lévő népek (cigányok és más nomád, természeti csoportok), egyének és speciális közösségeik (csavargók, hippik), ilyen-olyan okok miatt helyüket kereső menekültek sorsa, lehetőségei”, valamint a művészek, tudósok vagy akár átlagemberek által megtett szellemi utak is.

31 országból összesen 68 filmet tekinthetnek meg az érdeklődők, van köztük olyan is, ami az ÚTON és a klasszikus Mediawave programjába is bekerült. Érkeztek filmek például Azerbajdzsánból, az iraki Kurdisztánból, Iránból, Izlandról, Kazahsztánból, és Namibiából is. Animációs és kísérleti filmeket is láthatnak az érdeklődők, magyar alkotások pedig főleg dokumentumfilmek formájában érkeztek a versenyre.

mediawave logo 600

A zenei és a kisebbségi filmek kiemelten kaptak helyet a programban. Látható film az utolsó cigány prímástól a jazzikonokon át a kelet-európai Zombiig (drMáriás), és számos film foglalkozik a Magyarországra bevándorolt törökök, dél-amerikaiak és afrikaiak letelepedési problémáival.

Az online fesztivál filmjei eredeti nyelven, angol felirattal tekinthetők meg. A kiválogatott filmeket egy szakemberekből álló zsűri is értékelni fogja, és a legjobbak bekerülnek az április 29-től május 3-ig tartó MEDIAWAVE Nemzetközi Filmfesztivál mozitermeibe is.


nka emblema 2012