sex hikaye

Lezajlott az MGM felvásárlása

2.9 milliárdot fizetett a Sony

2005. április 13. - filmhu
Lezajlott az MGM felvásárlása
Befejeződött az a bonyolult felvásárlási procedúra, melynek során a japán Sony Corporation bekebelezte Hollywood utolsó független stúdióját, a Metro-Goldwyn-Mayert. A Sony kb. 2.9 milliárd dollár készpénzt fizetett a stúdióért, és megörökölte az MGM 1.9 milliárd dollárra rúgó adósságait is.

A megegyezés értelmében a Sony hozzáférhet a több mint 4000 filmet tartalmazó MGM archívumhoz, melyet a tervek szerint kábel csatornákon és az u.n. video-on-demand szolgáltatások keretében tesznek elérhetővé a nagyközönség számára.

Az MGM 1924-ben a hollywoodi aranykorban jött létre, a Metro Pictures Corporation, a Goldwyn Pictures, és a Louis B Mayer Productions egyesítésével. Leghíresebb két filmje mai napig az Óz, a csodák csodája és az Elfújta a szél. A stúdió folytatja a jelenleg gyártásban lévő filmeket, köztük a Rózsaszín párduc remake-et, Steve Martinnal a főszerepben, és a TV-műsorokat is, mint például a nagysikerű sci-fi sorozatot a Stargate SG-1-t.

A jövőbeli filmtervek azonban nagy valószínűséggel MGM-Sony koprodukcióban készülnek majd. Egy ideig úgy nézett ki, hogy amerikai médiabirodalomhoz, a Time Warnerhez kerül az MGM, de ők tavaly szeptemberben visszaléptek, mivel nem tudtak megegyezni egy árban.


nka emblema 2012