sex hikaye

Liza, a rókatündér hanglemezen

Filmzene vinyl lemezen

2015. december 14. - filmhu
Liza, a rókatündér hanglemezen

Ujj Mészáros Károly filmje, a számos nemzetközi díjat besöpört Liza, a rókatündér nem lehetett volna ilyen sikeres, ha nincsenek Tövisházi Ambrus fülbemászó betétdalai. Ezekből áll a magyar zenetörténet első magyar-japán surf rock filmzenéje.

A zeneszerző Erik Sumo, alias Tövisházi Ambrus rengeteg ázsiai popzenét hallgatott meg a ’60-as évekből, hogy elérjék a korszak jellegzetes beat hangzását. A hangszerelésnél és a felvételnél is külön figyelmet szenteltek annak, hogy csak korhű technikát használjanak: Neumann mikrofonokat, Ludwig dobfelszerelést és a gitárhangzást is ehhez igazították. Így bátran mondhatjuk, hogy akár Japánban is felvehették volna az anyagot, ötven évvel ezelőtt.

Ennek megfelelően a Budabeats kiadó nem hagyhatta, hogy pusztán mp3 fájlok formájában maradjon fenn az utókor számára a Liza zenéje. A kiválasztott négy szám tehát méltó módon vinyl lemezen jelenik meg. A Dance, Dance Have A Good Time és a Doki Doki pörgős surf rock számok az A oldalon, míg a B oldalon Liza (Balsai Mónika) énekével megtoldott Forever (My Love) ballada és a szintis funk bomba, a Funky Booeeiing hallható. A lemezt ITT tudjátok megvásárolni. 


nka emblema 2012