sex hikaye

Magyar alkotást is láthat a zágrábi filmszemle közönsége

Szász János: Last Call - Dresden Dolls

2013. március 1. - filmhu
Magyar alkotást is láthat a zágrábi filmszemle közönsége

Szász János Last Call - Dresden Dolls című dokumentumfilmjét is vetítik a horvát fővárosban a héten zajló ZagrebDox elnevezésű filmfesztiválon, amelyen nyolc nap alatt több mint 180 alkotást láthat a közönség - adta hírül az MTI.

 

A nemzetközi dokumentumfilm-mustra Glazbeni Globus elnevezésű, versenyen kívüli programjában összesen nyolc zenei tematikájú film szerepel, Szász János alkotása mellett amerikai, francia, holland, horvát produkciók.

"A Last Call - Dresden Dolls című film lírai és kemény felvételsorozat egy punkegyüttesről; két párhuzamos mélyinterjú zenéről, életekről, motivációkról és vándoréletről" - olvasható a szemle programismertetőjében Szász János portré-dokumentumfilmjéről, amelyet a budapesti nézők a tavalyi Magyar Filmszemlén láthattak. A magyar alkotást a zágrábi közönség szombaton este tekintheti meg a fesztiválnak otthont adó káptalandombi (Kaptol) filmszínház-központban.

A fesztivál egyik szakmai fórumán Bársony Katalin is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa 3brothers című filmjét, amely három koszovói roma fivér menekültsorsát dolgozza fel. A workshopon 11 országból 13 most készülő vagy már leforgatott projekt alkotói találkozhatnak televíziós szerkesztőkkel, forgalmazókkal, filmes szakemberekkel - ismertette a fesztivál sajtóirodája az MTI-vel.

last call 500


A ZagrebDox nemzetközi filmfesztivált 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy új lendületet adjanak a horvát dokumentumfilmezésnek, és lehetőséget teremtsenek a nemzetközi és regionális együttműködésre, koprodukciókra. A szemle mára a régió egyik legjelentősebb dokumentumfilmes rendezvényévé nőtte ki magát. A vasárnapig tartó kilencedik mustrára 30 országból több mint 180 dokumentumfilm érkezett.

A szemle a nemzetközi és regionális versenyprogramokon kívül tucatnyi tematikus és retrospektív, versenyen kívüli programot is kínál, amelyeket szakmai és szórakoztató események színesítenek.


nka emblema 2012