sex hikaye

Magyar filmalkotók Kolozsváron, Gdyniában és a Festroia-n

Moldoványi Ferenc és Kárpáti György zsűriben

2011. június 3. - filmhu
Magyar filmalkotók Kolozsváron, Gdyniában és a Festroia-n

A ma kezdődő kolozsvári Transilvania-n Magyar Nap lesz, Lengyelország nemzeti filmfesztiválját magyar mozgóképek gazdagítják, a portugáliai Festroia-n Moldoványi Ferenc és Kárpáti György is zsűritag lesz.

 

 

Transilvania
A kolozsvári Transilvania filmfesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. A június 3-án kezdődő filmünnep mára a térség vezető szakmai találkozójává nőtte ki magát: a jubileumi kiadásra 220 film érkezik összesen 45 országból. A fesztivál – hagyományaihoz híven – idén is megrendezi a Magyar Napot június 8-án. Műsorra tűzik A torinói ló, A zöld sárkány gyermekei, az Antigoné, avagy Erdélyben, filmet, együtt, a Czukor Show, a Kolorádó Kid, a Vespa és a Csicska című mozgóképeket. A kolozsvári közönségnek a filmek alkotóival is alkalma lesz találkozni: Árpa Attila, ifj. Erdélyi Gábor, Fekete Ibolya, Till Attila és Vágvölgyi András is részt vesz a fesztiválon.Nézd meg Miklauzic Bence filmjének előzetesét!


Gdynia
A lengyelországi Gdyniában június 6-án kezdődő nemzeti filmfesztivál idén különprogramot szentel Közép-Európa filmeseinek. A többszörös díjnyertes mozgóképeket felvonultató válogatásban Kocsis Ágnes Friss levegő és Pál Adrienn, Török Ferenc Overnight és Koccanás, valamint Pálfi György Európa Filmdíjas Hukkle című filmje is látható lesz. A gdyniai fesztiválon, mely a lengyel filmszakma elsőszámú eseménye, Kocsis Ágnes és Török Ferenc filmrendezők személyesen részt vesznek.Nézz bele a Hukkle-be!


Festroia
40 országból érkező 180 filmet vonultat fel mától kezdve a Festroia, Portugália egyik legnagyobb nemzetközi filmünnepe. Az Atlanti-óceán partján fekvő Setúbalban megrendezett seregszemle műsorra tűzi Szirmai Márton Szalontüdő című rövidfilmjét. Moldoványi Ferenc rendező-producer a portugál fesztivál legjobb elsőfilmjét jutalmazó zsűribe hivatalos. Kárpáti György filmforgalmazási szakember a művészmozik nemzetközi szövetsége, a CICAE zsűrijének lesz a tagja.

szalontudo_500


nka emblema 2012