sex hikaye

Magyar filmek Hongkongban

Az ázsiai térség legfontosabb filmes rendezvényén

2011. március 18. - filmhu
Magyar filmek Hongkongban

Fliegauf Benedek, Mundruczó Kornél és Tarr Béla filmjeit is műsorra tűzi Ázsia legnagyobb filmes eseménye, a vasárnap kezdődő hongkongi nemzetközi filmfesztivál- tudatta a Magyar Filmunió.

 

Vasárnap este kezdődik az ázsiai térség legfontosabb filmes rendezvénye, a 35. Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivál. A nagyvilág illusztris filmfesztiváljai között számon tartott rendezvény a hozzá kapcsolódó filmvásárnak, a Filmart-nak is köszönhetően kulcsszerepet tölt be az ázsiai filmpiacon. A fesztivál 56 országból érkező közel 300 filmet vonultat fel március 20. és április 5-e között a hetedik művészet sztárjainak jelenlétében 12 helyszínen.

Tarr Béla berlini nagydíjas filmje, A torinói ló a rangos fesztivál „Mesterek” elnevezésű válogatásában lesz látható és ez lesz egyben az utolsó Tarr-filmként számon tartott alkotás ázsiai premierje. A hongkongi filmfesztivál 2005-ben nagyszabású retrospektív keretében mutatta be Tarr életművét. Legutóbbi filmjének március 26-i díszbemutatójára a fesztivál honlapja szerint már az összes jegy elkelt.Nézd meg A torinói ló előzetesét!


Mundruczó Kornél Cannes-ban debütált Szelíd teremtés című moziját és Fliegauf Benedek Womb-ját is bemutatja a hongkongi filmfesztivál.

A hongkongi filmvásáron mindhárom film nemzetközi forgalmazóját támogatja a European Film Promotion a Film Sales Support elnevezésű szelektív programjának keretében.

A magyar rendezők munkái mellett két magyar részvételű koprodukció is gazdagítja az Ázsia New Yorkjaként számon tartott Hongkongban megrendezett filmfesztivált. A Katapult Film közreműködésével készült Morgen és a Mythberg Films koprodukciója, az Essential Killing is látható lesz a hétvégén kezdődő rendezvényen.


nka emblema 2012