sex hikaye

Magyar Filmplakát 2010

Az Utolsó idők és az Apaföld plakátja a nyerő

2010. február 8. - filmhu

Az idén már hetedik alkalommal szavazhattak az érdeklődők a 41. Magyar Filmszemle kísérőprogramjaként megrendezett Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyen, ahol a 2009-es filmplakátok közül a szakmai díjat az „Apaföld”-, míg a közönségdíjat az „Utolsó idők” plakátja nyerte el. Az „Apaföld” filmplakátját Gál Krisztián, a Leon Dsgn kreatív igazgatója készítette, míg a közönségdíjas alkotáshoz Kenczler Márton art director neve fűződik. Az idei kiállításra közel 1500 szavazat érkezett be.

 

A Magyar Filmplakát Kiállítás és Verseny 2010 eseményen – a megkezdett hagyományt folytatva – idén ismét a filmplakátok tervezői kapták az elismeréseket. A díjért induló 24 alkotásból a szakmai és a közönségdíj nyertese idén is egy-egy, a főtámogató által felajánlott ajándékot kap, amelyeket a Filmszemle záró díjkiosztóján a Sportmax Hegyvidék Rendezvényközpontban február 8-án, hétfőn 18:00-kor Szendi Horváth Ádám – a Samsung Electronics Magyar Zrt. képviseletében – adta át.

 

filmplakat_eredmeny_sz1


Az idén nevezett filmplakátokra az érdeklődök – csakúgy, mint a tavalyi évben – a filmszemle helyszínein, valamint az interneten is leadhatták voksukat. A közönségdíjas plakát az összes szavazat 20%-át szerezte meg, míg a szakmai díjat az ismert szakemberekből álló zsűri ítélte oda. A zsűri tagjai idén: Petrányi Viktória producer, Lelkes László, Molnár Gyula, Zsótér László és Csordás Zoltán tervezőgrafikusok voltak.

 

filmplakat_eredmeny_sz2

 

A Filmszemle kísérőprogramjaként megrendezett kiállítás és verseny célja ösztönözni a forgalmazókat és alkotókat arra, hogy olyan filmplakátok szülessenek, amelyek a legmagasabb színvonalon tudnak megfelelni küldetésüknek. A szervezők ennek szellemében kívánnak hozzájárulni a magyar filmplakát és a hozzá kapcsolódó egyéb művészeti ágak presztízsének emeléséhez.


nka emblema 2012