sex hikaye

Magyar koprodukció a velencei filmfesztiválon

Essential Killing

2010. augusztus 11. - filmhu
Magyar koprodukció a velencei filmfesztiválon

Jerzy Skolimowski magyar koprodukcióban készült legújabb rendezése is indul a velencei filmfesztivál versenyprogramjában az Arany Oroszlánért - tudatta a Magyar Filmunió. A velencei filmművészeti mustrát 67. alkalommal rendezik meg szeptember 1-vel kezdődően.

 

 

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával a Berger József vezette Mythberg Films részvételével készült Essential Killing, Az ölés esszenciája című koprodukció is bekerült a velencei filmfesztivál rangos versenyébe.Jerzy Skolimowski lengyel filmrendező legújabb rendezése is indul az Arany Oroszlánért, a szeptember 1-én kezdődő 67. velencei filmművészeti mustra fődíjáért.

A lengyel-ír-norvég-magyar koprodukcióban készült Essential Killing angol nyelvű politikai thriller, főszereplője Vincent Gallo és Emmanuelle Seigner. A 2009-ben Izraelben, Lengyelországban és Norvégiában forgatott film vezető vágója Lemhényi Réka, fodrásza Németh Gabriella volt, az utómunkára Magyarországon került sor hazai szakemberek közreműködésével.

A provokatív thriller egy afgán fiatalemberről, Mohamedről szól, aki Kabulban egy barlangban találja magát, kívül pedig az amerikai katonák. Egyetlen lehetősége van a menekülésre: öl, vagy őt ölik meg. Hirtelen határoz, megöl három amerikai katonát. Foglyul ejtik, és rövid amerikai rabság után egy ismeretlen kelet-európai országba szállítják. Egy autóbaleset során azonban sikerül megszöknie fogvatartóitól…

A közép-európai filmművészet „fenegyerekeként” számon tartott rendező, forgatókönyvíró, színész Jerzy Skolimowski korábban Andrzej Wajdával, Roman Polanskival és David Cronenberggel is dolgozott. Mozgalmas pályafutása során több mint 20 játékfilmet rendezett, amelyekért a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválok díjazták.


nka emblema 2012