sex hikaye

Magyar koprodukció Locarnóban

Szívből jövő szeretetből

2011. július 22. - filmhu
Magyar koprodukció Locarnóban

Adrian Sitaru román-magyar koproduckióban és Eurimages támogatással készült második nagyjátékfilmje, a Szívből jövő szeretetből, amelyben szerepet kapott Tóth Orsi, Török-Illyés Orsolya és Szikszai Rémusz is, a locarnói fesztivál versenyében debütál augusztus 4-én.

Adrian Sitaru román rendező második, Szívből jövő szeretetből című nagyjátékfilmje magyar-román koprodukcióban készült: a a  film magyar koproducere Vágási Emőke volt, a Cor Leonis Films képviseletében, ő a producere Goda Krisztina fejlesztés alatt álló 3D filmjének, az Emerson és Tsa-nak is. Sitaru második filmje egy önéletrajzi ihletésű fejlődéstörténet, amelynek középpontjában egy sikeres 30-as nagyvárosi férfi, Alex áll, aki azt hiszi, mindent irányítani tud. Mígnem egy nap tudomást szerez arról, hogy édesanyja szélütést kapott, s kórházban fekszik. Alex azonnal szülővárosába utazik, de még a megérkezés előtt beleveti magát az informálódásba, intézkedésbe. A fiú senkiben sem bízik, kételkedik az orvos szaktudásában, gyanakszik mindenre és mindenkire anyjával kapcsolatba. Túlzott törődésével és makacs bizalmatlanságával végül sikerül anyját is rosszabb állapotba sodorni, a fiú pedig összeomlik abban a felismerésben, hogy nem tudja uralni a világot. A filmben szerepel Tóth Orsi, Török-Illyés Orsi és Szikszai Rémusz, hangmérnök és sound designer Zányi Tamás.

A filmtervet a Cannes-i Cinefondationban és a Binger Institute-ban is fejlesztette Sitaru, melynek sikerét igazolja, hogy a projekt az Eurimages júniusi ülésén 110 000 euró támogatásban részesült.

A filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített svájci mustra versenyprogramjában debütál Adrian Sitaru Szívből jövő szeretetből című filmje. Korábban hírül adtuk, hogy Felméri Cecília legújabb rövidfilmjét, a Végtelen percek-et is meghívták a fesztiválra.


nka emblema 2012