sex hikaye

Maszkmesteri díjat kaphat Forgács Erzsébet, Polanski nyilatkozott

Gyorshírek

03 May, 2010 - filmhu
Maszkmesteri díjat kaphat Forgács Erzsébet, Polanski nyilatkozott

Az Emlékszem Anna Frankra című filmért az Olasz Filmakadémia Davido di Donatello-díjára jelölték Forgács Erzsébet maszkmestert, Frida Kahlo kiállítás nyílt Berlinben, és Polanski igazságtalannak tartja az ellene folyó eljárást.

Olasz maszkmesteri díjra jelölték Forgács Erzsébetet

A magyar részről a Focus Film Kft. gyártásában, olasz – magyar koproducióban készült, teljes egészében Magyarországon forgatott Emlékszem Anna Frankra című filmben nyújtott teljesítményéért az Olasz Filmakadémia „Legjobb maszkmester” kategóriában David di Donatello Díjra (a jelöltek teljes listája itt) jelölte Forgács Erzsébet maszkmestert. Május 7-én, a díjátadás napján a jelöltek tiszteletére az olasz köztársasági elnök az Elnöki Palotában ad fogadást, az ünnepségre este Róma legelegánsabb 1700 férőhelyes koncert és előadótermében az Auditorio Conciliazione-ban kerül sor.

 

annafrank_plakat_500Egyedülálló retrospektív kiállítás nyílt Frida Kahlo műveiből Berlinben

Frida Kahlo (1907-1954) világhírű mexikói festőművész több mint százötven festményét és rajzát mutatják be a pénteken nyílt retrospektív kiállításon a berlini Martin Gropius Bauban - tudatta az MTI. Először sikerült a két legnagyobb Kahlo-kollekció, a mexikói Dolores Olmedo Patino Múzeum és a Jacques és Natasha Gelman Collection - egyesítése egy tárlat erejéig. A százötven festmény és rajz végigvezet a festőnő fejlődésén a mexikói forradalom utáni avantgárdtól az életének utolsó éveire jellemző szürrealista vonásokig.

frida-kahlo_500Polanski igazságtalannak tartja az ellene folyó eljárást


Az MTI értesülései szerint a hónapokig tartó hallgatását megtörve a svájci házi őrizetben lévő Roman Polanski kijelentette, hogy az ellene folyó eljárást igazságtalannak tekinti, és szerinte az amerikai hatóságok főként azért követelik kiadatását, hogy "feltálalhassák a sajtónak". Az Oscar-díjas filmrendező francia barátja, Bernard-Henri Levy filozófus online magazinjában tette közzé véleményét vasárnap. Mint írta, nem tarja magát sem jobbnak, sem rosszabbnak másnál, és csak annyit kér, hogy vele is "olyan igazságosan bánjanak, mint bárki mással".

polanski_500