sex hikaye

Médiatanács: 75 millió forint kisfilmek gyártására

12 új kisjátékfilm

2013. július 12. - filmhu
Médiatanács: 75 millió forint kisfilmek gyártására

A médiatanács szerdai döntésével 12 új kisjátékfilm elkészülését támogatta 74,5 millió forinttal - tájékoztatta Kollarik Tamás, a médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora csütörtökön az MTI-t.

 

A Magyar Média Mecenatúra által meghirdetett Huszárik Zoltán pályázati program külön finanszírozási lehetőséget biztosít a kisjátékfilmes kísérletifilmek gyártására. A kisjátékfilmek gyártását célzó pályázati felhívást a médiatanács 2012 után második alkalommal hirdette meg idén, amelyhez 75 millió forint állt rendelkezésre.  

Támogatást kapott Szalay Péter filmje, A teljesség felé, amely Weöres Sándor műve alapján készül. Vörös András Hernád Péter díjnyertes sci-fi novellájából készít kisjátékfilmet Az elhárítók címmel.

Görögh Árpád filmje egy 59 éves, idősödő, vonzerejét vesztő színész életét mutatja be, aki elismert tagja a színház társulatának, amely ez alkalommal Goethe Faustját viszi színre buddhista feldolgozásban.

Tanyasi szél címmel készíti filmjét Bánovits Ottó, amely a mai Magyarország egyik eldugott tanyáján játszódik. Madarász Isti pedig Arany János 1877-ben írt Tetemre hívás című balladájából készít kisjátékfilmet.

Géczy Dávid A győztes című filmje melankolikus mementó egy úszómesterről, aki minden nap újra és újra éli fiatal napjait egy ábránd segítségével. Kapitány Iván filmje: A láthatatlan seb Jókai Mór novellája alapján készül.

Topolánszky Tamás Levél Istenhez című filmje egy mexikói népmesén alapul, amely magyar kontextusba helyezve a hit és az együttérzés témáját járja körül.

Csukás Sándor kisjátékfilmje egy nap alatt játszódik, és olyan férfiakról szól, akik anyjukkal élnek évekig. Ál(l)omás címmel forgat filmet Vékes Csaba egy utazás történetéről, amely a képzelet és a valóság határán játszódik.

2003-ban egy ír férfi elütött két gyereket Leányfalun, az ír legfelsőbb bíróság elutasította a kiadatását. Declan Hannigan rendező filmjét a tragédia inspirálta.

Belenkij Alexander kisjátékfilmje megtörtént esetet dolgoz fel: 1956-ban játszódik és egy nagyon fiatal magyar diák és egy újonnan bevonult orosz kiskatona tragikus és értelmetlen haláláról szól - tájékoztatott Kollarik Tamás.


nka emblema 2012