sex hikaye

Meghosszabbítja tetőmozi-sorozatát a Francia Intézet

Kedden ismét francia mozi a Corvintetőn

2015. július 30. - filmhu
Meghosszabbítja tetőmozi-sorozatát a Francia Intézet

Hat telt házas vetítésen több mint kétezren látták a Budapesti Francia Intézet idei szabadtéri filmválogatását a Corvintetőn, augusztus 4-én ezért egy ráadásvetítés során az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat (Intouchables) is műsorra tűzik.

A Francia Intézet által a Funzine magazinnal és a Corvintetővel együttműködésben szervezett, Francia tetőmozi elnevezésű sorozat június 23-tól hat héten át várta a francia filmek kedvelőit. Mint felidézték, a hat klasszikus, illetve friss francia film a thriller műfaján keresztül mutatta be, miért jó Alain Delonnal, Catherine Deneuve-vel, Xavier Dolannal vagy Mathieu Amalrickal együtt borzongani.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy augusztus első keddjén egy ráadásvetítést tartanak, ezúttal a Budapest Rooftop Cinemával karöltve, amelynek keretében az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat vetítik le - eredeti nyelven, magyar felirattal - a Corvintetőn.   

A nyári szünet után a Francia Intézet szeptembertől folytatja rendszeres filmvetítés-sorozatait digitalizált mozitermében - közölték.

 

(Forrás: MTI)


nka emblema 2012