sex hikaye

Mégis lesz A torinói ló a 42. Magyar Filmszemlén?

2011. március 18. - filmhu
Mégis lesz A torinói ló a 42. Magyar Filmszemlén?

"A Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) kuratóriuma –  figyelemmel a sajtóban a tárgyban megjelent eltérő tartalmú értelmezésekre – megvizsgálta Tarr Béla rendezésében készült A torinói ló c. filmalkotás Magyar Filmszemlén történő bemutatási kötelezettségének kérdését.

 

 

A berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretében FIPRESCI, valamint Ezüst-Medve díjjal jutalmazott filmalkotást a MMK mintegy 100 millió forinttal támogatta.
A vonatkozó támogatási szerződés egyértelműen kimondja, hogy a támogatott a filmalkotást a nullkópia elkészítésének évében, vagy az azt követő naptári évben a Magyar Filmszemlén köteles bemutatni.

Figyelembe véve, hogy a nullkópia 2010-ben igazoltan elkészült, a filmelőállító T.T. Filmműhely Kft.-t bemutatási kötelezettség terheli A torinói ló c. filmalkotás vonatkozásában, azaz a filmalkotást a 2011-ben megrendezésre kerülő Magyar Filmszemlén be kell mutatnia, ellenkező esetben szerződésszegést követ el és a támogató jogosult a támogatási szerződésben rögzített hátrányos jogkövetkezményeket alkalmazni a filmelőállítóval szemben.

Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma"


nka emblema 2012