sex hikaye

Megjelent a World of Shorts 2013 cannes-i száma

A Daazo.com kisfilmes magazinja

2013. május 14. - filmhu
Megjelent a World of Shorts 2013 cannes-i száma

A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő angol nyelvű World of Shorts magazin legújabb számában a Cannes-i Filmfesztiválra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető kiadvány ezúttal a filmes világ folyamatos változását, a képzéseket és a crossmédiát mutatja be.

 

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2013. májusában jelenik meg a WOSH legújabb, Cannes-i Filmfesztiválra fókuszáló száma: a magazin a Croisette rövidfilmes programjai (Cinéfondation, Rendezők Kéthete, Kritikusok Hete) mellett a filmes világ folyamatos változását térképezi fel, különös tekintettel a képzésekre és a crossmédiára.

A pitchelés új műfaja a Daazo.com által másodszorra levezényelt PITCH PAGE projekt: még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak egy oldalas megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét filmtervet a Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne válogatta - a kiválasztott pitchek a magazinban is megjelentek nyomtatásban, sőt a Cannes-i Fesztivál helyszínén, a Short Film Cornerben egy dedikált fal is hirdeti a készülő filmeket. A pályázatra érkezett összes pályamunka hamarosan felkerül majd a Daazo Facebook oldalára.

 

 

 


A kortárs művészek közreműködésével készült kézműves magazin mottója: “Az egész több mint a részek összege”. Ezúttal sem maradt ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, a Cinéfondation elnevezésű Cannes-i kisfilmes szekcióba került alkotók különös és meghökkentő rajzokkal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódóan az Arany Pálmás Maryna Vroda mesélt a fesztiválélményeiről, a Rendezők Kéthetének válogatója, Laurence Reymond számolt be a tapasztalatairól, és egy infografika is segít eligazodni a cannes-i rövidfilmek világában, és természetesen a magyar kisfilm, a Lágy eső is bemutatkozik a magazinban. A Cineuropa főszerkesztője, Domenico La Porta a crossmédiáról írt átfogó tanulmányt, Kálmán Mao Mátyás pedig az interaktív filmes platformokat tekintette át.

A magazint nyomtatott formában a Cannes-i Filmfesztiválon terjesztik, azaz a Short Film Cornerben és a rövidfilmes vetítések helyszínein.

A magazin online elérhetősége a Daazo.com oldalon: daazo.com/cannes2013/infoCímkék

hír , kisfilm , magazin , cannes , daazo , WOSHnka emblema 2012